Sashimisalade met zalm

Dit is een licht gerecht met à la minute gemarineerde zalm, glasnoedels, wakame en fijne groentjes. De perfecte maaltijd na een zwaar weekend. Of een heerlijk voorgerecht natuurlijk.

Ingrediënten

  • een handvol wakame
  • 400 g glasnoedels
  • een toefje wasabipasta
  • 4 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel gember
  • 1 eetlepel sesamolie
  • 1 limoen
  • 400 g zalmfilet
  • 200 g daikon
  • 0.5 komkommer
  • 0.5 mango
  • 1 avocado
  • 3 lente-uien
  • 4 eetlepel Bicky-uitjes
  • enkele takjes koriander
  • enkele takjes munt

Benodigdheden

  • een keukenpenseel

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Laat de wakame weken in warm water.

Breng in een kookpot lichtgezouten water aan de kook. Kook de glasnoedels op ongeveer 3 minuten gaar (of volgens de aanwijzingen op de verpakking). Koel ze meteen onder koud stromend water en laat uitlekken.

De marinade

Meng een toefje wasabi met sojasaus.

Snijd de gepekelde gember fijn en roer hem er ook door.

Voeg er sesamolie en het sap van de limoen aan toe.

De zalm met noedelsalade

Snijd de zalm in fijne plakjes. Leg ze op een bord.

Bestrijk de zalm met behulp van een keukenpenseel met de marinade en laat wat trekken.

Vul een kom met ijsblokjes en water.

Schil de daikon en snijd in heel dunne reepjes (julienne) of rasp hem met de mandoline. Leg hem in het ijswater.

Snijd de komkommer ook in fijne julienne en leg hem in het ijswater.

Meng de afgekoelde noedels met de geweekte wakame en een klein beetje van de marinade.

Schil een mango en snijd het vruchtvlees in fijne reepjes. Meng ze door de noedels. Schil een avocado en snijd het vruchtvlees ook in reepjes. Schep ze door de noedels.

Haal de daikon en de komkommer uit het ijswater. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Schep ze door de noedels.

Snipper de lente-ui en meng ze door de salade.

Leg wat van de noedelsalade op de plakjes zalm.

Werk af met krokante uitjes, plukjes koriander en munt.

Sashimisalade met zalm