Sandwich van kip, bacon, Romeinse sla en komkommer

Deze sandwich is ideaal wanneer je bijvoorbeeld een restje kip van gisteren wil gebruiken. Met een beetje komkommer, caesardressing en een sneetje spek heb je zo het ideale leftover-gerechtje.

Ingrediënten

  • 2 liter kippenbouillon
  • 2 kippenbil
  • 3 ansjovisfilet
  • 75 g Parmezaanse kaas
  • 2 dooier
  • 1 dl yoghurt
  • 1 limoen
  • 2 dl druivenpitolie
  • 1 teentje look
  • 1 chilipeper
  • peper
  • zout
  • 4 sneetje spek
  • 1 wit brood
  • olijfolie
  • 1 komkommer
  • 4 blaadje sla

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

De kip

Maak verse groente- of kippenbouillon.

Verwarm de bouillon en leg er de kippenbillen in. Laat ze 40 minuten rustig garen. (De bouillon hoeft niet te koken.)

Haal de kip uit de bouillon wanneer het vlees van het been valt en laat afkoelen.

Verwijder het vel van de bouten en pluk er al het kippenvlees af.

Hak het vlees fijn.

De dressing

Schil en ontzaad de chilipeper. (Tip: Als je een gasfornuis hebt, blaker de peper dan vooraf zwart boven het vuur.Daarna kan je de vrucht heel makkelijk schillen.)
Meng de dooiers en de ansjovisfilets in een blender samen met het sap van de limoen en de look.
Mix alles fijn.
Laat de blender draaien en leng het mengsel aan met de druivenpitolie (zoals bij het maken van mayonaise).
Voeg daarna de yoghurt en parmezaan toe.
Mix de dressing een laatste keer en kruid met peper en eventueel een beetje zout. (De ansjovis zorgt al voor een zoute toets.)

Het brood en de spekjes

Bedek een bakplaat met bakpapier of gebruik een siliconenmatje.
Leg de sneetjes spek erop en bak ze lekker krokant in de oven (160 °C).
Snij (per sandwich) twee stevige sneetjes brood. Bestrijk de sneetjes brood met een beetje olijfolie en rooster ze mee in de oven.

De afwerking

Schil de komkommer en snij er de zaadjes uit (de zaadlijsten zijn erg waterachtig).

Snij de komkommer in fijne blokjes en meng deze met het kippenvlees.

Maak het geheel smeuïg door een deel van de dressing eraan toe te voegen.

Was de sla en hou voldoende frisse blaadjes opzij.

Bedek het onderste sneetje brood met wat sla en schik er een deel van de kippensalade op.

Werk af met het krokante spek.

Dek elke sandwich af met een tweede sneetje geroosterd brood.

Sandwich van kip, bacon, Romeinse sla en komkommer