Saltimbocca van kalfsvlees met tomatenpesto, pasta en rucola

Saltimbocca is een typisch Romeinse bereiding. Jeroen gebruikt heerlijk zacht kalfsvlees, maar geeft er een Belgische toets aan door er kaas en ham van bij ons in te rollen. Daar geeft hij een pasta met lekkere tomatenpesto bij.

Ingrediënten

  • 0 enkele takjes salie
  • 0 enkele takjes rozemarijn
  • 1 teen knoflook
  • 0 olijfolie
  • 4 kalfsvlees
  • 0 peper
  • 0 zout
  • 4 plakjes Superanoham
  • 4 sneetjes Gouda
  • 0 een handvol pijnboompitten
  • 200 g zongedroogde tomaten
  • 70 g tomatenpuree
  • 0 cayennepeper
  • 0 gedroogde oregano
  • 400 g pasta
  • 0 boter
  • 2 bussels rucola
  • 80 g basilicumblaadjes

Benodigdheden

  • een hakmolen met S-vormig mes
  • huishoudfolie
  • keukenpapier

Partners

Bereiding

Saltimbocca van kalfsvlees met tomatenpesto

Rits de blaadjes van de salie en de rozemarijn. Pel de knoflook. Doe alles in de hakmolen met een flinke scheut olijfolie en mix.

Breng water aan de kook in een kookpot.

Leg een groot stuk huishoudfolie op een snijplank.

Leg de lappen kalfsvlees op de huishoudfolie. Laat ze een klein beetje overlappen.

tip
Zijn de lappen kalfsvlees te dik? Leg er een vel bakpapier op en sla ze met een vleeshamer wat platter. Je kunt ook een steelpannetje gebruiken als je geen vleeshamer hebt.

Kruid het vlees met peper en zout. Bestrijk met een deel van de kruidenmix uit de hakmolen.

Beleg het vlees met de plakken ham en kaas. Zorg dat de drie lagen even groot zijn.

Rol het vlees op tot een strakke rol met behulp van de huishoudfolie. Zorg dat er geen plasticfolie tussen het vlees zit. Draai de uiteinden van de folie goed dicht en knoop ze toe.

Leg de rol 10 minuten in het water. Houd net tegen het kookpunt aan.

Verwarm een scheut olijfolie in een pan. Rooster de pijnboompitten en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Laat de zongedroogde tomaten wat uitlekken. Mix ze in de blender. Doe er de pijnboompitten, de rest van de kruidenmix en de tomatenpuree bij. Kruid met zout, cayennepeper en oregano. Mix tot tomatenpesto.

Haal de rol vlees uit het water. Leg opzij.

Kook de pasta gaar in het water waarin het vlees gekookt is.

Smelt een klont boter in een pan. Doe er een scheut olijfolie bij.

Haal het vlees uit de huishoudfolie. Bak het rondom aan in de olijfolie met boter.

Haal het vlees uit de pan en giet het vet weg. Giet de pasta af maar houd een deel van het kookvocht bij.

Doe de pasta in de pan waarin het vlees gebakken is. Meng er de tomatenpesto door. Roer er een pollepel kookvocht door. Kruid met een snuif peper.

Spoel de rucola en laat uitlekken.

Verdeel de basilicumblaadjes en de rucola over de pasta. Giet er een likje olijfolie over. Schep alles voorzichtig door elkaar.

Snijd de rollade in plakken.

Serveer de pasta met plakjes saltimbocca.

Saltimbocca van kalfsvlees met tomatenpesto, pasta en rucola