Salade van kippenlever, boontjes en jonge spinazie

Een klassieke salade met veel groenten, gebakken kippenlevers en een zoetzure, warme vinaigrette is een heerlijk voorgerecht of een perfecte winterse lunch.

Ingrediënten

  • een snuif bicarbonaat
  • 200 g sperzieboontjes
  • 4 ei
  • 150 g spinazie
  • 1 bussel waterkers
  • 0.5 radicchio
  • 1 sjalot
  • peper
  • zout
  • boter
  • 4 sneden brood
  • 400 g kippenlever
  • 1 dl balsamicoazijn
  • 1 koffielepel mosterd
  • 1 eetlepel perensiroop
  • een scheutje notenolie

Benodigdheden

  • keukenpapier

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Breng water aan de kook met een snuif bicarbonaat.

Breek de steeltjes van de boontjes. Kook de bonen kort in het water. Ze moeten nog knapperig zijn. Giet af en koel onder koud stromend water zodat ze niet verder garen. Laat ze uitlekken in een vergiet.

Kook de eieren 10 minuten hard. Gebruik eventueel het water waarin je de boontjes kookte.

Maak de spinazie, waterkers en radicchio schoon. Scheur de radicchio in grote stukken. Doe alles in een grote kom.

Doe er de afgekoelde boontjes bij.

Pel en halveer de sjalot. Snijd ze in halve ringen en doe ze bij de salade. Kruid alles met peper en zout en meng voorzichtig door elkaar met je handen.

Smelt een klont boter in een grote pan. Snijd het brood in dobbelstenen en bak ze in de boter. Laat de croutons uitlekken op keukenpapier. Kruid met peper en zout.

Laat de eieren afkoelen. Pel ze en plet met een vork.

Smelt een klont boter in de pan. Snijd de kippenlevers in kleinere stukken en kruid met peper en zout. Bak ze in de pan. Haal ze uit de pan voor ze helemaal gaar zijn.

Doe de balsamicoazijn en de mosterd in de pan. Voeg er de perensiroop en een scheutje notenolie aan toe. Meng goed en laat een klein beetje inkoken. Doe er de kippenlevers bij en laat ze nog even verder garen.

Verdeel de salade over borden. Strooi er wat mimosa (geplet ei) over. Doe er de gebakken levers bij en werk af met de saus en enkele croutons.

Salade van kippenlever, boontjes en jonge spinazie