Salade van asperges met rillettes van gerookte forel en gekonfijte aardappel

Zo puur en eenvoudig! Een voorgerechtje met rillettes van gerookte forel, mimosa van ei, gekonfijte patatjes en een frisse kruidensalade.

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • 1 scheut rode wijnazijn
  • 400 g ratte-aardappel
  • 4 ei
  • 1 bussel witte asperges
  • 1 Romeinse sla
  • 200 g forel
  • 4 eetlepel roomkaas
  • 1 snuif cayennepeper
  • 1 koffielepel mierikswortelpasta
  • enkele druppels citroensap
  • bieslook
  • enkele takjes kervel
  • enkele takjes dragon
  • 1 bakje tuinkers

Benodigdheden

  • keukenrobot

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Pel de sjalot, snijd in ringen en sprenkel er wat rode wijnazijn over. Laat de sjalot even marineren.

Spoel de aardappelen. Doe ze samen met de eieren in een grote pot met koud gezouten water.

Schil de asperges, snijd ze in drie en voeg ze bij de de eieren en de aardappelen. Breng het water aan de kook.

Snijd de bladeren van de Romeinse sla fijn. Doe de sla vervolgens in een kom en was grondig. Laat de sla even uitlekken.

Verwijder de graatjes uit de vis, verdeel de vis in stukken en doe in de kom van je keukenmachine.

Schep de roomkaas bij de gerookte forel en laat de machine even draaien. Gebruik hiervoor de menghaak. Breng op smaak met peper, zout, cayennepeper, enkele druppels citroensap en mierikswortelpasta.

Snipper de bieslook fijn en meng ze ook onder de vis.

Wanneer het water van de asperges, de eieren en de aardappelen begint te koken, laat je alles nog 4 minuten doorkoken. Draai het vuur daarna uit.

Leg de eieren nadien in koud water om ze af te koelen. Schep de aardappelen uit het water, snijd ze in twee en doe ze met een flinke scheut olijfolie in een andere pot.

Zet de pot aardappelen op een zacht vuurtje en laat ze nog enkele minuten zachtjes konfijten in de olijfolie. Kruid met peper en grof zout. Laat de asperges nog even liggen in het warme water.

Pel de afgekoelde eieren, snijd ze in stukjes, doe ze in een kom en plet ze met een vork.

Doe de kervel, de tuinkers en de dragon bij de sla. Meng alles goed onder elkaar.

Schep de gerookte forel op een bord. Leg er vervolgens enkele lauwe, gekonfijte aardappelen en wat asperges bij, gevolgd door de mimosa van ei en de sla. Werk af met enkele gemarineerde sjalotringen.

Salade van asperges met rillettes van gerookte forel en gekonfijte aardappel