Salade van asperges met gekookte ham en vinaigrette salée met ei

Een topsalade om te delen met vrienden of familie. Lekkere plakjes gekookte ham, witte asperges en een dressing met hardgekookte eitjes.

Ingrediënten

  • 1 busseltje witte asperges
  • 4 ei
  • 1 dooier
  • 8 gekookte ham
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 dl witte wijnazijn
  • een scheutje water
  • 2 dl slaolie
  • bieslook
  • 1 bussel waterkers
  • 4 augurk
  • 2 eetlepel uitjes
  • 1 zakje koekjes

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Schil de asperges en breng ze in een pot gezouten water aan de kook. Voeg de eitjes eraan toe en laat ze meekoken met de asperges.

Leg de plakjes ham open op een grote schaal. Doe een dooier met de mosterd en de witte wijnazijn in een maatbeker en voeg er een scheutje water aan toe.

Kruid met peper en zout en zet de mixer erin. Voeg de slaolie er in een straaltje aan toe tot je een licht gebonden vinaigrette hebt. Snipper de bieslook fijn en meng hem onder de vinaigrette.

tip Niet te veel mixen anders wordt de vinaigrette te dik.

Was de waterkers, laat hem even uitlekken en verdeel de blaadjes over de ham. Snijd de augurken in fijne plakjes en verdeel ze over de schaal. Snijd de zure uitjes in vier en leg ze tussen de rest van de ingrediënten.

Giet de asperges en de eitjes af en spoel ze onder koud water. Pel de eieren en laat de asperges uitlekken in een zeefje. Snijd de eitjes fijn en meng ze onder de vinaigrette.

Lepel wat van de vinaigrette over de salade. Snijd de asperges in stukken en verdeel ze over de salade. Ga met een mes door de koekjes en verkruimel ze over de salade.

Salade van asperges met gekookte ham en vinaigrette salée met ei