Salade met rijst, maïs, granaatappel, radijsjes

Het is heel trendy om een salade in een bokaal mee te nemen als lunch. De dressing zit onderaan en je schudt de pot vlak voor je gaat eten zodat alles gemengd wordt. Jeroen maakt een lekkere vegetarische versie met wilde rijst en een pittige dressing die overigens ook heel geschikt is om mee te nemen op een picknick.

Ingrediënten

  • 1 builtje rijst
  • 1 Jonagold appel
  • takje dragon
  • 250 g plattekaas
  • ciderazijn
  • mierikswortel
  • 0.5 venkel
  • 0.5 bussel lente-uitje
  • 2 kropslahart
  • 1 bussel radijs
  • 1 granaatappel
  • 1 blik maïs
  • peper
  • zout

Benodigdheden

  • Een mandoline of rasp
  • glazen bokalen

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

De salade

Kook de wilde rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar in gezouten water. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat volledig afkoelen.

Schil de appel en snijd hem in blokjes. Rits de blaadjes van de dragon en snipper ze fijn.

Meng de plattekaas met stukjes appel, dragon, een scheutje ciderazijn en mierikswortel. Laat de dressing wat rusten.

Maak de venkel schoon en snipper fijn. Gebruik eventueel een mandoline of rasp.

Snijd het groen van de lente-uien in heel fijne repen.

Vul een kom met water en ijsblokjes. Leg er de fijngesneden venkel en de lente-ui in.

Maak de kropslaharten schoon en snipper ze fijn.

Spoel het zand van de radijzen en snijd ze in kwartjes.

Halveer de granaatappel. Klop zachtjes op de buitenkant met een houten lepel (of een stamper) zodat de pitjes eruit vallen.

Giet de venkel en lente-ui af en laat uitlekken.

Schep eerst een laag plattekaasdressing in de bokalen. Ga verder met een laag wilde rijst, radijzen, een beetje maïs, een laag sla, granaatappelpitten en venkel met lente-ui.

Salade met rijst, maïs, granaatappel, radijsjes