Salade met rabarber, venkel en kippenlevertjes

Rabarber, venkel, spekjes en kippenlevertjes: een combinatie die niet fout kan gaan. De vinaigrette met honing en azijn maakt een echte smaakbom van deze salade.

Ingrediënten

  • 2 stengels rabarber
  • 0.5 venkel
  • 1 eikenbladsla
  • 0.5 bussel platte peterselie
  • peper
  • zout
  • boter
  • 200 g gerookt spek
  • 400 g kippenlever
  • 4 eetlepel honing
  • een scheutje frambozenazijn
  • 8 walnoot

Benodigdheden

  • een dunschiller
  • een mandoline

Partners

Bereiding

Salade met rabarber, venkel en kippenlevertjes

Vul een kom met ijsblokjes en water.

Snijd met een dunschiller de rabarberstengels in dunne slierten. Leg ze in het ijswater.

Snijd de venkel in fijne plakjes met de mandoline. Leg ze ook in het ijswater.

Scheur de blaadjes van de sla en was ze. Haal de blaadjes van de peterselie.

tip
De peterseliesteeltjes kun je invriezen en later nog gebruiken in bijvoorbeeld een bouillon.

Laat de venkel en de rabarber uitlekken op een schone keukenhanddoek.

Meng de sla met de venkel, de rabarber en de peterselie. Kruid met peper en zout.

Smelt een klontje boter in een pan.

Snijd het spek in reepjes. Bak de lardons in de boter.

Snijd de levertjes eventueel wat kleiner.

Doe de kippenlevers bij het spek en laat mee bakken. Kruid met peper en zout.

Doe de honing bij het spek en de levertjes en laat smelten. Blus met een scheutje frambozenazijn.

Hak de walnoten grof.

Serveer de salade met gebakken kippenlevertjes, lardons en gehakte walnoten. Schep er wat van de zoetzure saus over.

Salade met rabarber, venkel en kippenlevertjes