Overslaan en naar de inhoud gaan

Ingrediënten

Benodigdheden

een fijne rasp

Bereiding

Voorbereiding

Ontdooi en verwarm een portie groentebouillon of maak verse bouillon. Het recept vind je hier.

Bereiding

Doe de quinoa in een pot of pan en schenk er de bouillon bij. Breng de zaadjes aan de kook op een zacht vuur. Respecteer de gaartijd die op de verpakking vermeld staat.

Snij de rode ui eerst middendoor en vervolgens in fijne halve ringen.

Schil de paprika’s met een dunschiller. Snij ze in kwarten, verwijder de zaadlijsten en bleke vliesjes. Snij elk stuk paprika in grove stukken.

Verhit een scheut olijfolie in een stoofpot op een matig vuur. Fruit de halve uiringen in de hete olie. Voeg enkele minuten later de stukken gele en rode paprika toe.

Spoel de courgette en snij de top en het steelstukje weg. Snij de (ongeschilde) zachte groente in dobbelstenen en laat ze een dikke 5 minuten meestoven. Roer af en toe even in de pot.

Voeg naar smaak een beetje (gerookt) paprikapoeder en komijnpoeder toe. 

TIP

Gerookt paprikapoeder vind je in speciaalzaken. Wie met vakantie gaat in Spanje zal daar in de supermarkten een goed en goedkoop aanbod vinden.

Snij het wortelstukje en het donkerste loof van de lente-uien. Snij ze haaks in dikke ringen.

Snipper de blaadjes basilicum en peterselie fijn. Hak de ontpitte olijfjes in stukken.  Meng de kruiden, de lente-uitjes en de olijven door de gestoofde groenten.

Voeg ook de gare quinoa toe. Proef en voeg naar smaak wat peper en zout toe. (optioneel)

Serveren

Snij de fetakaas in blokjes of verbrokkel de kaas met de hand.  Leg bovenop elke portie quinoa met groenten een portie van de Griekse kaas.  Rasp er tenslotte een beetje zeste van limoen over en druppel een klein beetje van het limoensap over de borden.

4 personen

40 minuten

Benodigdheden:

een fijne rasp

Ingrediënten

Salade met quinoa en fetakaas

Quinoa zijn ‘pseudograantjes’ uit het Andesgebergte in Zuid-Amerika. Intussen heeft quinoa al z’n weg gevonden naar onze supermarkten. Het is een voedzaam alternatief voor rijst of aardappelen.

Quinoa is ook perfect geschikt om er vegetarisch mee te koken. Jeroen gebruikt het als basis voor een salade met veel verse groenten en met fetakaas als smaakmaker. Gebruik bij voorkeur originele feta, op basis van schapen- of geitenmelk.

Bereiding

Voorbereiding

Ontdooi en verwarm een portie groentebouillon of maak verse bouillon. Het recept vind je hier.

Bereiding

Doe de quinoa in een pot of pan en schenk er de bouillon bij. Breng de zaadjes aan de kook op een zacht vuur. Respecteer de gaartijd die op de verpakking vermeld staat.

Snij de rode ui eerst middendoor en vervolgens in fijne halve ringen.

Schil de paprika’s met een dunschiller. Snij ze in kwarten, verwijder de zaadlijsten en bleke vliesjes. Snij elk stuk paprika in grove stukken.

Verhit een scheut olijfolie in een stoofpot op een matig vuur. Fruit de halve uiringen in de hete olie. Voeg enkele minuten later de stukken gele en rode paprika toe.

Spoel de courgette en snij de top en het steelstukje weg. Snij de (ongeschilde) zachte groente in dobbelstenen en laat ze een dikke 5 minuten meestoven. Roer af en toe even in de pot.

Voeg naar smaak een beetje (gerookt) paprikapoeder en komijnpoeder toe. 

TIP

Gerookt paprikapoeder vind je in speciaalzaken. Wie met vakantie gaat in Spanje zal daar in de supermarkten een goed en goedkoop aanbod vinden.

Snij het wortelstukje en het donkerste loof van de lente-uien. Snij ze haaks in dikke ringen.

Snipper de blaadjes basilicum en peterselie fijn. Hak de ontpitte olijfjes in stukken.  Meng de kruiden, de lente-uitjes en de olijven door de gestoofde groenten.

Voeg ook de gare quinoa toe. Proef en voeg naar smaak wat peper en zout toe. (optioneel)

Serveren

Snij de fetakaas in blokjes of verbrokkel de kaas met de hand.  Leg bovenop elke portie quinoa met groenten een portie van de Griekse kaas.  Rasp er tenslotte een beetje zeste van limoen over en druppel een klein beetje van het limoensap over de borden.

Dagelijkse Kost een.be