Salade met koolrabi en gebakken Berloumi

Berloumi is een soort halloumi van Belgische bodem. Deze grillkaas is afkomstig uit Berlare en is even veelzijdig in gebruik als zijn bekendere soortgenoot. Jeroen maakt de Berloumi in dit recept extra pittig en serveert de stukjes kaas met een frisse salade.

Ingrediënten

  • 100 g mosterdsla
  • 1 koolrabi
  • 1 limoen
  • 2 eetlepel sesamolie
  • 2 eetlepel witte wijnazijn
  • 2 scheutje olijfolie
  • 1 flinke scheut olijfolie
  • peper
  • zout
  • 200 g rode biet
  • een scheutje balsamicoazijn
  • 3 palmhart
  • 1 koffielepel mosterd
  • 1 koffielepel honing
  • 200 g Berloumi
  • een scheutje arachideolie
  • 0.5 sambal
  • enkele pindanoten

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Was de mosterdsla en laat hem goed uitlekken.

Schil de koolrabi.

Meng het limoensap met de sesamolie en de witte wijnazijn in een ruime mengkom.

Snijd de koolrabi eerst in dunne plakken en vervolgens in reepjes. Voeg de reepjes toe aan de marinade. Breng op smaak met een klein likje olijfolie, peper en zout. Meng het geheel onder elkaar en zet de mengkom aan de kant.

Snijd de rode bieten in halve maantjes en doe ze in een klein kommetje.

Breng de rode bieten op smaak met peper, zout, de olijfolie en de balsamicoazijn. Meng het geheel onder elkaar en zet aan de kant.

Snijd de palmharten eerst overlangs en scheur ze vervolgens in kleinere reepjes. Kruid de reepjes met peper en zout en zet ze aan de kant.

Laat een pan heet worden op het vuur.

Neem een ruime mengkom en giet wat van de marinade van de koolrabireepjes in de ruime mengkom.

Doe er de mosterd en de honing bij en roer het geheel onder elkaar. Voeg er tijdens het roeren de olijfolie aan toe in een fijne straal. Kruid de vinaigrette met peper en zout.

Snijd de Berloumi in blokjes.

Doe een klein scheutje arachideolie in de pan en bak er de blokjes berloumi kort in aan op een hoog vuur.

Zet het vuur uit als de blokjes goudbruin kleuren en meng er de sambal onder.

Doe de mosterdsla in de ruime mengkom met de vinaigrette en voeg er de gemarineerde koolrabireepjes en de reepjes palmharten aan toe. Meng het geheel goed onder elkaar.

Schep wat van de salade op een bord en leg er de pittige blokjes Berloumi bij. Schik er de schijfjes rode biet op.

Hak de pindanoten fijn en werk er de salade mee af. 

Salade met koolrabi en gebakken Berloumi