Salade met koolrabi en druiven en vinaigrette van geitenkaas

Deze vegetarische salade at Jeroen voor het eerst in Tel Aviv. De combinatie van koolrabi, druiven, geitenkaas en krokante noten is volgens hem een absolute voltreffer!

Ingrediënten

  • 1 koolrabi
  • 1 krulandijvie
  • 1 bussel waterkers
  • 0.5 bakje rucola
  • 100 g pecannoten
  • 4 sneden zuurdesembrood
  • olijfolie
  • 100 g witte druiven
  • 100 g blauwe druiven
  • 200 g geitenkaas
  • 2 eetlepel honing
  • 4 eetlepel appelazijn
  • zout
  • peper
  • 2 koffielepel mosterd
  • 2 eetlepel zure room
  • 4 eetlepel olijfolie
  • peper
  • zout

Benodigdheden

  • een blender
  • een broodmes

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

De salade

Breng een pot met gezouten water aan de kook.

Schil de koolrabi en snijd de kool in blokjes ter grootte van een dobbelsteen. Kook ze net gaar en spoel ze daarna onder koud stromend water. Laat ze uitlekken en afkoelen.

Was de krulandijvie, de waterkers en de rucola.

Rooster de pecannoten in een hete pan.

Snijd de korsten van het brood weg en snijd de rest in blokjes. Bak ze krokant in een scheut (look)olie.

Was en halveer de druiven.

De dressing

Doe 2/3e van de geitenkaas in de blender. Voeg de honing, de appelazijn, een snuifje zout en een draai van de pepermolen toe. Meng alles voor een eerste keer.

Doe de zure room, een scheut olijfolie en de mosterd erbij en mix alles tot een gladde vinaigrette.

De afwerking

Doe de krulandijvie, de waterkers en de rucola in een kom. Voeg de blokjes koolrabi en de druiven toe.

Lepel de dressing erbij en meng alles goed onder elkaar. Kruid met peper en zout.

Schep de salade op een bord en strooi er wat gekneusde pecannoten over. Werk af met de croutons en de rest van de geitenkaas.

Salade met koolrabi en druiven en vinaigrette van geitenkaas