Salade met gegrilde kropslaharten, venkel, gerookte zalm en currydressing

Een originele maaltijdsalade boordevol groenten. Gegrilde kropslaharten en venkel vormen de basis. Daar komt een lekkere currydressing op basis van kikkererwten en gerookte zalm bij. Ideaal als snelle en licht verteerbare lunch!

Ingrediƫnten

  • 200 g prinsessenboontjes
  • 0.5 venkel
  • ijsblokjes
  • 1 bussel waterkers
  • 1 blikje kikkererwten
  • 1 teentje look
  • 4 kropslahart
  • een snuif peper
  • een snuif zout
  • een scheut olijfolie
  • 4 eetlepel zure room
  • 3 eetlepel Tahin
  • 2 eetlepel sesamolie
  • 0.5 limoen
  • een snuif kurkuma
  • een snuif currypoeder
  • een snuif gerookt paprikapoeder
  • 1 sjalot
  • 200 g gerookte zalm
  • 1 bussel bieslook

Benodigdheden

  • zeef
  • blender

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideoā€™s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Breng een pot gezouten water aan de kook. Kuis de boontjes en kook ze beetgaar in het gezouten water.

Vul een kom met ijsblokjes en water. Snijd de venkel met de mandoline in dunne plakjes en bewaar ze in het ijswater.

Kuis en was de waterkers en laat uitlekken in een zeef. Schept de boontjes uit het kokende water en leg ze mee in het ijswater.

Giet de kikkererwten door een zeef en spoel ze. Doe de helft van de kikkererwten in het kokende water en bewaar de rest om de salade mee af te werken.

Pel het teentje look en laat even meekoken met de kikkererwten.

Laat de grillpan heet worden. Snijd de kropslaharten in twee en sprenkel er wat olijfolie, peper en zout over. Leg de kropslaharten op de grill en rooster ze aan beide kanten.

Doe de gekookte kikkererwten met de zure room en de tahin in de pot van de blender en mix het geheel. Voeg er de sesamolie en een scheut olijfolie aan toe en mix nog eens. Pers er het limoensap bij en breng op smaak met kurkuma, currypoeder, gerookt paprikapoeder, peper en een flinke snuif zout.

Giet de krokante venkel en de boontjes af en laat ze even uitlekken. Pel de sjalot en snijd ze in reepjes. Laat de gegrilde kropslaharten even afkoelen.

Meng in een kom de venkel en de boontjes met wat van de dressing en de fijngesneden sjalot.

Leg enkele gegrilde kropslaharten op een bord en lepel de salade erbij. Werk af met de gerookte zalm, enkele snippers bieslook, de kikkererwten, de waterkers en wat extra dressing.

Salade met gegrilde kropslaharten, venkel, gerookte zalm en currydressing