Salade met Chinese kool, gebakken kip en currydressing

Salade met kip is ideaal voor een lichte gezonde lunch. Je bakt de kipfilets bepoederd met curry in de oven. Voor de sla gebruik je Chinese kool. Het is een bladgroente die je zeker een keer moet uitproberen, ondanks haar naam heeft ze geen uitgesproken ‘koolsmaak’.  De lichte dressing op basis van Griekse yoghurt stopt een dosis frisheid in het gerecht.

Ingrediënten

  • 2 kippenborst
  • 1 eetlepel currypoeder
  • olijfolie
  • peper
  • zout
  • 2 Chinese kool
  • 200 g bonen
  • 0.5 ui
  • 0.5 komkommer
  • 0.5 chilipeper
  • lavas
  • 4 eetlepel sesamzaadjes
  • olijfolie
  • witte wijnazijn
  • sesamolie
  • peper
  • zout
  • 200 g Griekse yoghurt
  • 0.5 teentje look
  • 1 limoen
  • 1 eetlepel currypoeder
  • peper
  • zout

Benodigdheden

  • een rasp
  • een grote serveerschaal

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

De geroosterde kip

Verwarm de oven voor op 200°C.
Schenk een beetje olijfolie in een ovenschotel en leg er de kip in. Kruid ons favoriet gevogelte met wat peper en zout.
Strooi een flink laagje currypoeder over de kip en wentel ze even in de olie.
Rooster de kip in de oven van 200°C, gedurende ongeveer 25 minuten. Je mag de filets tussendoor ook een keer omdraaien.
Terwijl de kip in de oven zit, kan je de bereiding afwerken.

De salade met vinaigrette

Spoel de boontjes. Breng water aan de kook, met een snuifje bicarbonaat.
Breek het steeltje en het topje van de boontjes en gaar de boontjes in het kokende water. Het bicarbonaat zal de groene kleur van de boontjes fixeren.
Na ruim 5 minuten zijn de boontjes al beetgaar. Doe even de test.
Pluk de bladeren van de Chinese kool los. Spoel ze in ruim water. De onderste delen van taaie grote bladnerven snij je best weg. Laat de groente uitlekken.
Schik de knapperige bladeren Chinese kool alvast op de bodem van de schaal waarin je serveert. Ook de gare boontjes gaan er nu al bovenop.
Pel de rode ui en snij die middendoor. Snij de halve ui vervolgens in superfijne halve ringen. Te grote stukken ui smaken scherp in zo’n sla.
Spoel de lavas en pluk de blaadjes. Snij het kruid (met een heerlijke seldersmaak) in fijne stukjes. Wie geen lavas vindt, kan ook koriander gebruiken.
Schil de komkommer en snij de groente in lange kwarten. Verwijder de waterige zaadlijsten en snij elk stuk komkommer in lange fijne sliertjes.
Voeg de snippers lavas en de komkommerlintjes toe aan de salade.
Verhit een pan en rooster daarin de witte sesamzaadjes. Kijk uit, want ze verbranden gemakkelijk! Strooi de warme getoaste zaadjes over de sla.
Maak apart een vinaigrette voor de sla. Meng de olijfolie met wat witte wijnazijn en een klein beetje sesamolie. Meng alles tot een vinaigrette, en breng ze op smaak met peper en zout.

De dressing

Doe de Griekse yoghurt in een mengschaal.
Pel de look en plet het teentje tot pulp. Meng de lookpulp onder de yoghurt.
Snij de (halve) rode chilipeper in piepkleine stukjes. Laat de pittige zaadjes er al dan niet inzitten.
Rasp wat zeste van de limoen in het sausje. Gebruik enkel het groene deel van de schil.
Pers nadien het sap van de limoen bij de yoghurtsaus.
Meng een flinke snuif currypoeder onder de lobbige dressing.
Proef en kruid het sausje met wat peper van de molen en een snuifje zout.

De afwerking

Druppel de vinaigrette over de salade.
Snij de kipfilets in dikke schijfjes en verdeel die over de schaal.
Werk het gerecht af met enkele lepeltjes van de curry-yoghurtdressing.
Salade met Chinese kool, gebakken kip en currydressing