Salade met broccoli, witte boontjes, selder en tonijn

Een salade zo eenvoudig en zo lekker. Dankzij de voedzame ingrediënten zoals broccoli, ei, tonijn en witte boontjes zet je een volwaardige maaltijd op tafel waar het hele gezin van zal smullen. Jeroen serveert er ook nog gegrilde looktoastjes bij, ideaal om oud brood of oude pistolets op te werken.

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • zout
  • 4 ei
  • 1 rode ui
  • een scheut appelazijn
  • 2 blikje witte bonen
  • 4 stengel bleekselder
  • 2 blikje tonijn
  • peper
  • zeezout
  • een scheut olijfolie
  • 0.5 bussel krulpeterselie
  • 4 pistolet
  • lookolie
  • 100 g rucola

Benodigdheden

  • een grote slakom
  • een grillpan

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Snijd de broccoli in kleine roosjes en kook ze beetgaar in gezouten water. Leg ze daarna meteen in een kom met koud water om de garing te stoppen. 

Leg nu de eieren in het kokende water gedurende 10 minuten. Laat ze afkoelen in koud water en pel de eieren.

Schil de rode ui en hak ze in fijne, halve ringen. Doe ze in een grote slakom en besprenkel ze met appelazijn.

Spoel de witte bonen veelvuldig onder koud, stromend water, laat even uitlekken en doe ze bij de rode ui.

Giet de broccoliroosjes af en laat ze uitlekken in een vergiet.

Trek de harde draadjes van de selder met de hand of verwijder ze met een dunschiller. Spoel de stengels onder koud, stromend water en hak ze fijn.

Giet de tonijn af en doe de grote stukken vis bij de salade. Voeg ook de broccoliroosjes toe.

Kruid de salade af met een flinke draai van de pepermolen, een snuif zout en een scheut olijfolie. Meng alles voorzichtig onder elkaar.

Verwarm een grillpan op het vuur.

Spoel de peterselie en hak ze fijn. Meng de groene kruiden onder de salade.

Snijd de pistolets in dunne toastjes. Besprenkel ze een voor een met lookolie. Leg ze vervolgens in de hete grillpan.

Plet de hardgekookte eieren met een vork tot mimosa.

Leg de toastjes op een bord en leg er een portie salade bovenop. Werk af met enkele blaadjes rucola en de mimosa van ei.

Salade met broccoli, witte boontjes, selder en tonijn