Russisch ei met gerookte paling 'cocktail'

De uitdrukking ‘à la Russe’ wordt in de klassieke keuken gebruikt voor alles wat een beetje exotisch is. Een Russisch ei is een aardappelsalade met hardgekookte eieren en groenten waarbij vis geserveerd wordt.

Ingrediënten

  • 400 g aardappel
  • 2 wortel
  • 400 g prinsessenboontjes
  • 200 g erwten
  • 4 ei
  • 4 eetlepel mayonaise
  • 2 eetlepel yoghurt
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 koffielepel Worcestershiresaus
  • 0.5 citroen
  • 2 sjalot
  • bieslook
  • peper
  • zout
  • cayennepeper
  • een scheutje azijn
  • 0.5 kropsla
  • 400 g paling

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Russisch ei met gerookte paling

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes (brunoise). Breng ze aan de kook in gezouten water.

Snijd de wortelen in brunoise en doe ze bij de aardappelen.

Breek het steeltje van de boontjes en snijd ze in stukjes.  Doe ze bij de aardappelen en laat ze mee koken.  Voeg er vlak voor het einde van de kooktijd de erwtjes aan toe.

Laat de aardappelen en groenten niet te gaar worden. Giet ze af en spoel ze meteen onder koud stromend water om de garing te stoppen.

Breng water aan de kook in een steelpan. Kook de eieren 8 minuten. Koel ze af in koud water.

Meng voor de saus de mayonaise met de yoghurt, mosterd, worcestershiresaus en het citroensap.

Pel en snipper de sjalotten. Snipper de bieslook. Schep de sjalotten en bieslook door de gekookte groenten.

Schep de saus door de groenten. Breng op smaak met peper, zout, cayennepeper en een scheutje azijn.

Was de kropsla en scheur de blaadjes in stukjes.

Verdeel de paling in kleinere stukken.

Leg een paar blaadjes sla onderaan in een glas. Schep er wat van de groentemengeling op. 

Snijd de eieren in de lengte in twee. Leg de helften op de groentemengeling en werk af met stukjes gerookte paling.

Russisch ei met gerookte paling 'cocktail'