Rum raisin cheesecake

Een heerlijk luchtige kaastaart met in rum gewelde rozijnen. Meer hoeft hier niet over gezegd te worden. Gewoon klaarmaken en aanvallen! 

Ingrediënten

  • 125 g boter
  • 1 vanillestok
  • 90 g bloemsuiker
  • 1 ei
  • 30 g amandelpoeder
  • een snuif kaneel
  • 250 g bloem
  • 150 g rozijnen
  • 2 dl bruine rum
  • 3 ei
  • 100 g kristalsuiker
  • 1 dl melk
  • 1 vanillestokje
  • 40 g boter
  • 80 g bloem
  • 450 g plattekaas

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Voor het kruimeldeeg

Doe de boter met de bloemsuiker in de kom van de keukenmachine en laat de machine even draaien. Snijd de vanillestok in twee, schraap de zaadjes eruit en voeg ze toe.

Doe het ei erbij en voeg het amandelpoeder, het zout en de kaneel eraan toe. Voeg de bloem er lepel per lepel aan toe en laat de machine draaien tot je een compact deeg hebt.

Kneed het deeg nog even verder met je handen, wikkel het in vershoudfolie en laat het een half uurtje rusten in de koelkast.

Rol het deeg uit met een deegroller en bedek de bodem van een springvorm van 25 cm diameter met een laagje deeg.

Rol de rest van het deeg opnieuw uit en snijd er banden van die dezelfde dikte hebben als de opstaande kant van de springvorm.

Duw het deeg met je handen goed aan tegen de randen en bewaar de vorm met het deeg even in de diepvries.

Voor het beslag

Laat de rozijnen wellen in rum.

Splits de eieren, doe de dooiers met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop ze luchtig.

Schenk de melk in een steelpan. Snijd de vanillestok in twee en schraap de zaadjes eruit.

Voeg de vanillestok en 40 gr boter bij de melk en breng aan de kook.

Haal de vanillestok uit de melk, schep er wat bloem bij en giet de warme melk bij de ruban.

Laat de machine nog even draaien, tot alle bloem mooi is opgelost en het beslag een beetje is afgekoeld.

Klop de eiwitten stijf en spatel deze samen met de plattekaas onder het beslag. Giet de rozijnen door een zeefje en laat ze even uitlekken. Voeg ze daarna toe aan het beslag.

tip Als u niet wilt dat uw rozijnen zakken naar de bodem, dan kunt u op voorhand uw plattekaas in een hete doek laten uithangen tot het vocht eruit is. Let op: uw taart zal dan iets steviger zijn.

Stort het beslag in de springvorm en bak de taart 40 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C. Laat daarna de taart afkoelen. 

Rum raisin cheesecake