Rozijnencake met confituur van peer en gember

Ingrediënten

  • 4 ei
  • 200 g kristalsuiker
  • 200 g bloem
  • bloem
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • een snuifje zout
  • 1 dopje vanille-extract
  • een snuif kaneel
  • 200 g boter
  • 2 klontje boter
  • 200 g rozijnen
  • 4 peer
  • 1 stuk gember
  • 1 vanillestokje
  • 1 citroen
  • 250 g geleisuiker
  • bloemsuiker

Benodigdheden

  • cakevorm

Partners

Bereiding

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175°C.

Klop de eieren los en voeg er de suiker aan toe. 

Weeg de juiste hoeveelheid zelfrijzende bloem en bakpoeder af. Meng er ook een snuifje zout onder. 

Doe een dopje vanille-extract en kaneel bij de eieren. Meng er vervolgens de malse boter onder. 

Voeg er lepel per lepel het bloemmengsel aan toe. 

Weeg de juiste hoeveelheid rozijnen af en voeg ze ook toe aan het beslag.

Maak de cakevorm gebruiksklaar met boter en bloem. Stort het beslag vervolgens in de vorm en schuif de vorm gedurende 50 minuten de oven in.

Schil de peren en haal de pitjes eruit. Snijd het vruchtvlees in blokjes en stoof ze aan in een pannetje met boter. 

Schil een stukje gember en rasp het bij de blokjes peer, gevolgd door de zaadjes van 1 vanillestokje. 

Doe er het citroensap bij, gevolgd door de geleisuiker. Kook de blokjes peer plat. 

Stort ze vervolgens uit in schaaltjes en laat de compote verder afkoelen. 

Haal de cake uit de oven en laat hem afkoelen.

Snijd een plakje van de cake, serveer hem met de compote van peer en bestuif met bloemsuiker.  

Rozijnencake met confituur van peer en gember