Roodbaars puttanesca met Griekse pasta

Jeroen geeft een moderne twist aan dit eeuwenoude recept. Een pasta genoemd naar het oudste beroep dat er bestaat maar dan met een heerlijk stukje roodbaars en Griekse pasta erbij.

Ingrediënten

  • 500 g Griekse pasta
  • een scheut olijfolie
  • 1 bussel rucola
  • 1 sjalot
  • 2 teen knoflook
  • 0.5 chilipeper
  • 0.5 blik ansjovis
  • 2 eetlepel olijven
  • een scheut witte wijn
  • 6 tomaat
  • enkele takjes oregano
  • 4 stuk roodbaarsfilet
  • zout
  • peper
  • een scheut rode wijnazijn
  • enkele blaadjes basilicum
  • een bakje kerstomaten

Benodigdheden

  • een vergiet

Partners

Bereiding

Bereiding

Breng een pot met gezouten water aan de kook en giet er de Griekse pasta in.

Zet een grote pan met een flinke scheut olijfolie op het vuur.

Was de rucola en laat uitlekken in een vergiet.

Pel de sjalot en snipper fijn. Stoof aan in de olijfolie.

Pel en kneus de knoflook. Snipper de tenen fijn en stoof ook aan.

Snijd de ansjovis, chilipeper en olijven fijn en voeg toe bij de ui.

Bevochtig met een scheut witte wijn.

Verwijder het kroontje uit de tomaten en snijd in stukken.

Pluk de blaadjes van de oregano en hak fijn.

Zet een tweede pan met een scheutje olijfolie op het vuur.

Controleer de roodbaars op achtergebleven graatjes. Kruid de vis met een snuif zout en een draai van de pepermolen. Bak de vis in de pan.

Voeg een scheutje rode wijnazijn toe bij de pastasaus.

Giet de pasta af. Houd een beetje kookvocht langs de kant.

Meng de pasta en het kookvocht onder de saus.

Kruid af met een snuifje zout en wat peper.

Doe er tenslotte nog enkele blaadjes basilicum en rucola bij en roer alles om.

Serveer de pasta met de zeebaars en werk af met nog enkele blaadjes basilicum en wat kerstomaatjes.

Roodbaars puttanesca met Griekse pasta