Roodbaars met mosterdpuree en gestoofde prei

Vis met mosterdsaus is een klassieker die iedereen wel lust. Jeroen combineert dezelfde smaken in een visgerecht met gebakken roodbaars, een smeuïge mosterdpuree en zoete, gestoofde prei.

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen
  • 600 g roodbaarsfilet
  • 3 stengels prei
  • boter
  • peper
  • zout
  • enkele takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • een scheutje melk
  • 2 eigeel
  • 2 eetlepel scherpe mosterd
  • 1 eetlepel graanmosterd
  • 1 citroen

Benodigdheden

  • een spatel
  • een pureestamper

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Schil de aardappelen en kook ze gaar in gezouten water.

Haal de vis uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.

Spoel de prei schoon en snijd ze fijn.

Verwarm een klont boter met een scheutje water in een hoge pan en stoof de prei aan. Kruid met de laurierblaadjes, de tijm, peper en zout. Zet het deksel op de pan.

Verdeel de vis in gelijke porties. Kijk naar de video om te zien hoe Jeroen het staartstuk bijsnijdt.

Kruid de vis met peper en zout. Verwarm een klontje boter in een pan en bak de vis in de hete boter op één kant. Gebruik een spatel om de opkrullende vis plat te duwen.

Stamp de aardappelen fijn met een scheutje melk, de eigelen en een klont boter. Schep er de mosterd bij en meng alles goed onder elkaar.

Serveer een toef puree met een stuk gebakken vis en de gestoofd prei. Lepel er wat van de boter uit de pan over en geef er eventueel een citroenpartje bij. Smakelijk!

Roodbaars met mosterdpuree en gestoofde prei