Roodbaars met knolselderpuree en dooierzwammen

Roodbaars is een perfecte vis tijdens het najaar en dit met de aangepaste herfstige bijgerechten van knolselderpuree en dooierzwammen, tover je zo een herfstig tafereel op je bord!

Ingrediënten

  • 2 frietaardappelen
  • 1 knolselder
  • klontje boter
  • scheutje water
  • 400 g boschampignon
  • 2 zeebaarsfilet
  • 2 eierdooier
  • scheutje melk
  • snuif nootmuskaat
  • teentje look
  • enkele takjes peterselie
  • 1 citroen

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Schil de aardappelen en de knolselder, snijd de helft van de knolselder in grote stukken en kook beide gaar in gezouten water. Snijd de rest van de knolselder in blokjes.

Laat een klontje boter smelten in een pan en voeg er een scheutje water en peper en zout aan toe. Voeg de blokjes knolselder eraan toe, zet een deksel op de pot en laat de knolselder even garen.

Kuis de champignons of spoel ze kort in koud water en dep ze droog.

Haal de knolselder uit de pan en zet een andere pan op het vuur om de vis in te bakken.

Giet de aardappelen en de knolselder door een zeef, droog het geheel nog even op het vuur en voeg de dooiers, een scheutje melk, een snuif nootmuskaat en een snuif zout aan toe en ga er met een pureestamper door.

Laat een klontje boter smelten in de beide pannen. Kruid de vis met peper en zout en bak hem goudbruin op het vel. Bak het vervolgens ook even kort op de andere kant.

Pel het teentje look en bak het samen met de boschampignons en de blokjes knolselder in wat boter. Snipper de peterselie fijn en voeg hem er ook aan toe.

Schep een lepel puree op een bord, schep er wat gebakken champignons en knolselder bij, een stuk gebakken vis en werk af met een stukje citroen.

Roodbaars met knolselderpuree en dooierzwammen