Rood fruit, vanille-ijs & sinaasappelsabayon

40 minuten + 60 minuten baktijd en tijd om af te koelen
Bekijk meer:

Een prachtige afsluiter van een lekkere maaltijd: roomijs, rood fruit, koekjes en sabayon. Gemakkelijker klaar te maken dan je denkt!

Bekijk alle ingrediënten

Bereiding

  • Het rood fruit

    1. Verwarm het rood fruit in een kookpot met de violetsiroop.

      TIP

      In plaats van violetsiroop kun je ook suiker of suikersiroop gebruiken.

    2. Zet een deksel op de kookpot en laat het fruit helemaal gaar worden op een zacht vuur.

    3. Roer er de vanillesuiker door.

    4. Laat afkoelen.

  • De kletskoppen

    1. Verwarm de oven voor tot 175 °C.

    2. Smelt de boter in een steelpan. Doe er op het vuur de bruine suiker, een snuifje zout, een snuif kaneelpoeder en de esdoornsiroop bij.

    3. Roer de bloem en de maïzena door het beslag. Voeg een scheutje water toe als het beslag te dik is. Haal de steelpan van het vuur.

    4. Bekleed een bakplaat met een siliconen matje of bakpapier. Strijk er het beslag dun op uit met de bolle kant van een lepel.

    5. Bak ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.

    6. Haal de bakplaat uit de oven. Laat afkoelen en hard worden.

    7. Breek de koek in stukjes.

  • De sabayon

    1. Klop de eierdooiers los in kookpot, bij voorkeur een conische sauteuse zonder ‘hoeken’.

      TIP

      Om sabayon te maken reken je altijd één eierdooier ‘voor de pot’ en vervolgens één eierdooier per persoon. Voor de vloeistof en de suiker gebruik je als maat de eierdopjes.

    2. Houd een half eierdopje bij en gebruik het als maat.

    3. Zet de kom op het vuur en klop met een garde tot sabayon.

  • De afwerking

    1. Doe een schep fruitcompote in een mooi glas. Schep er vanille-ijs bij. Werk af met verkruimelde kletskoppen en sabayon.