Overslaan en naar de inhoud gaan

Ingrediënten

Benodigdheden

een siliconen matje of bakpapier

Bereiding

Het rood fruit

Verwarm het rood fruit in een kookpot met de violetsiroop.

TIP

In plaats van violetsiroop kun je ook suiker of suikersiroop gebruiken.

Zet een deksel op de kookpot en laat het fruit helemaal gaar worden op een zacht vuur.

Haal het deksel van de kookpot en laat inkoken tot een mooie compote. Roer er de vanillesuiker door.

Laat afkoelen.

De kletskoppen

Verwarm de oven voor tot 175 °C.

Smelt de boter in een steelpan. Doe er op het vuur de bruine suiker, een snuifje zout, een snuif kaneelpoeder en de esdoornsiroop bij.

Roer de bloem en de maïzena door het beslag. Voeg een scheutje water toe als het beslag te dik is. Haal de steelpan van het vuur.

Bekleed een bakplaat met een siliconen matje of bakpapier. Strijk er het beslag dun op uit met de bolle kant van een lepel.

Bak ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Haal de bakplaat uit de oven. Laat afkoelen en hard worden.

Breek de koek in stukjes.

De sabayon

Klop de eierdooiers los in kookpot, bij voorkeur een conische sauteuse zonder ‘hoeken’.

TIP

Om sabayon te maken reken je altijd één eierdooier ‘voor de pot’ en vervolgens één eierdooier per persoon. Voor de vloeistof en de suiker gebruik je als maat de eierdopjes.

Houd een half eierdopje bij en gebruik het als maat.

Doe de Cointreau, het sinaasappelsap en de vanillesuiker bij de eierdooiers.  Zet de kom op het vuur en klop met een garde tot sabayon.

De afwerking

Doe een schep fruitcompote in een mooi glas. Schep er vanille-ijs bij. Werk af met verkruimelde kletskoppen en sabayon.

4 personen

40 minuten + 60 minuten baktijd en tijd om af te koelen

Benodigdheden:

een siliconen matje of bakpapier

Ingrediënten

Rood fruit, vanille-ijs & sinaasappelsabayon

Een prachtige afsluiter van een lekkere maaltijd: roomijs, rood fruit, koekjes en sabayon. Gemakkelijker klaar te maken dan je denkt!

Bereiding

Het rood fruit

Verwarm het rood fruit in een kookpot met de violetsiroop.

TIP

In plaats van violetsiroop kun je ook suiker of suikersiroop gebruiken.

Zet een deksel op de kookpot en laat het fruit helemaal gaar worden op een zacht vuur.

Haal het deksel van de kookpot en laat inkoken tot een mooie compote. Roer er de vanillesuiker door.

Laat afkoelen.

De kletskoppen

Verwarm de oven voor tot 175 °C.

Smelt de boter in een steelpan. Doe er op het vuur de bruine suiker, een snuifje zout, een snuif kaneelpoeder en de esdoornsiroop bij.

Roer de bloem en de maïzena door het beslag. Voeg een scheutje water toe als het beslag te dik is. Haal de steelpan van het vuur.

Bekleed een bakplaat met een siliconen matje of bakpapier. Strijk er het beslag dun op uit met de bolle kant van een lepel.

Bak ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Haal de bakplaat uit de oven. Laat afkoelen en hard worden.

Breek de koek in stukjes.

De sabayon

Klop de eierdooiers los in kookpot, bij voorkeur een conische sauteuse zonder ‘hoeken’.

TIP

Om sabayon te maken reken je altijd één eierdooier ‘voor de pot’ en vervolgens één eierdooier per persoon. Voor de vloeistof en de suiker gebruik je als maat de eierdopjes.

Houd een half eierdopje bij en gebruik het als maat.

Doe de Cointreau, het sinaasappelsap en de vanillesuiker bij de eierdooiers.  Zet de kom op het vuur en klop met een garde tot sabayon.

De afwerking

Doe een schep fruitcompote in een mooi glas. Schep er vanille-ijs bij. Werk af met verkruimelde kletskoppen en sabayon.

Dagelijkse Kost een.be