Rolletjes filet d'Anvers gevuld met lentesla en salsa van appel

Dit gerecht bestaat uit dunne plakjes licht gerookt vlees met een vulling van lentesla. Met wat geroosterd brood en een frisse appelsalsa heb je in geen tijd iets op tafel waar je iedereen een plezier mee doet!

Ingrediënten

  • 1/8 knolselder
  • 2 wortelen
  • 4 eetlepel mayonaise
  • 2 eetlepel ketchup
  • 1 koffielepel azijn
  • 2 eetlepel sweet chilisaus
  • een snuif kippenkruiden
  • een snuif peper
  • 2 eetlepel krokante uitjes
  • 1 blik erwten
  • 2 eetlepel zure augurk
  • een halve bussel bieslook
  • enkele takjes dille
  • enkele takjes dragon
  • 1 eetlepel zilveruitjes
  • 1 sjalot
  • 1 granny smith
  • een scheut olijfolie
  • een scheut appelazijn
  • een halve stokbrood
  • 12 plakjes filet d'Anvers
  • 1 bakje tuinkers

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Laat de grillstand van de oven voorverwarmen. Schil de wortelen en de knolselder en snijd ze in fijne reepjes. Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de reepjes kort af. Spoel de reepjes onder koud water en laat ze even uitlekken.

Schep de mayonaise en de ketchup in een maatbeker en voeg er een beetjes azijn van de zure augurken aan toe. Voeg er vervolgens de sweet chilisaus, de kippenkruiden, de piment d’espelette en de krokante uitjes aan toe. Zet de mixer in de saus.

Doe de reepjes groente in een grote kom en voeg de erwtjes eraan toe. Schep de dressing onder de salade. Snijd de augurken, de bieslook, de dille en de dragon fijn en meng alles onder de salade.

Schep de zure uitjes er ook bij. Pel de sjalot en snipper hem fijn. Snijd de appel in fijne blokjes en meng de appel en de sjalot onder elkaar.

Breng de salsa op smaak met olijfolie, appelazijn, peper en zout. Snijd het stokbrood in schijven, sprenkel er wat olijfolie over en rooster het brood in de hete oven.

Leg de plakjes Filet d’Anvers open op je werkvlak en schep er een lepel lentesla op. Rol het plakje vlees tot een mooi rolletje. Serveer de rolletjes Filet d’anvers met lentesla, wat van de appelsalsa, een beetje tuinkers en geroosterd brood.

Rolletjes filet d'Anvers gevuld met lentesla en salsa van appel