Roggenvleugel met gekonfijte tomaat, waterkers en aardappel

Een snel Italiaans visgerecht met gastronomische allures. Jeroen serveert een kraakverse filet van roggenvleugel met een frisgroene salsa verde en gegrilde aardappelen.

Ingrediënten

  • 800 g aardappelen
  • 400 g kerstomaten
  • een scheut olijfolie
  • een snuifje kristalsuiker
  • peper
  • zout
  • een beetje Provençaalse kruiden
  • een scheut balsamico
  • 800 g roggenvleugel
  • een klontje boter
  • 2 eetlepel kappertjes
  • 1 eetlepel augurkje
  • 1 eetlepel mosterd
  • 2 bussels waterkers

Benodigdheden

  • een ovenschaal
  • een blender of een mixer
  • een grillpan

Partners

Bereiding

Bereiding

Verwarm de oven voor tot 165°C.

Was de aardappelen maar schil ze niet. Snijd ze in twee en kook ze gaar in licht gezouten water.

Verdeel de kerstomaatjes in kleinere trosjes en schik ze in een ovenschaal. Besprenkel met een scheut olijfolie, peper en zout, Provençaalse kruiden, een snuifje suiker en een scheut balsamico.

Schuif de schaal met kerstomaten in de oven en laat 15 minuten bakken.

Verdeel de roggenvleugel in porties en kruid met peper en zout.

Verhit een klont boter in een braadpan en bak de rog goudbruin aan beide zijden op een matig vuur (drie à vier minuten aan elke zijde). Vermijd dat de boter verbrandt door af en toe een klontje boter toe te voegen.

Doe de kappertjes, augurkjes, mosterd en waterkers samen met een flinke scheut olijfolie en een snuif zout in de blender en mix tot een saus.

tip
Voeg een klein scheutje water toe als de saus te dik is.

Besprenkel de afgegoten aardappelen met olijfolie en kruid met peper en zout. Leg ze in een hete grillpan.

Serveren maar!

Roggenvleugel met gekonfijte tomaat, waterkers en aardappel