Rog Milanese met fettuccine

Deze Italiaanse klassieker wordt traditioneel met kalfsvlees bereid. Jeroen geeft er een eigen twist aan en vervangt het kalfslapje door een stukje gepaneerde rogvleugel.

Ingrediënten

  • 1 flinke scheut olijfolie
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 scheut olijfolie
  • 2 sjalot
  • 2 teentje look
  • 2 bakje kerstomaten
  • enkele takjes tijm
  • enkele laurierblaadje
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 1.5 eetlepel tomatenpuree
  • 2 dl witte wijn
  • 0.5 rode chilipeper
  • zout
  • peper
  • 2 ei
  • 3 eetlepel bloem
  • 100 g panko
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 3 dl passata
  • 800 g rog
  • 400 g fettuccine
  • een klontje boter
  • een scheut rode wijnazijn
  • enkele blaadjes oregano
  • enkele blaadjes rucola

Benodigdheden

  • Drie ovenschalen

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Zet een ruime pan met olijfolie op het vuur. Snijd de sjalotten in fijne ringen en stoof ze aan in de hete olie.

Pel en snijd de teentjes look fijn. Laat ze meestoven met de sjalot.

Voeg er de kerstomaatjes, de takjes tijm en de blaadjes laurier aan toe.

Doe er de kappertjes en de tomatenpuree bij en laat meestoven.

Blus het geheel met de witte wijn en laat de wijn inkoken.

Hak de rode chilipeper fijn en voeg deze toe, gevolgd door peper en zout. Kook de saus droog.

Zet drie schalen klaar om te paneren. Klop in één schaal de eieren los met een scheutje olijfolie. Doe in de volgende schaal de bloem en vul de laatste schaal met de panko en de Parmezaanse kaas.

Doe de passata bij de saus en laat verder sudderen op een zacht vuur.

Fileer de rog en kruid met peper en zout.

Breng een pot met gezouten water aan de kook. Laat er de pasta gaar in koken volgens de verpakking.

Haal de rog eerst door de bloem, vervolgens door het eimengsel en tenslotte door de pankomengeling.

Zet een pan met olijfolie en boter op het vuur. Bak de gepaneerde rog in de hete vetstof.

Werk de saus af met een scheut rode wijnazijn. 

Doe de pasta bij de saus als ze gaar is, gevolgd door wat fijngehakte verse oregano. 

Schep de pasta op een bord en schik er het stukje gebakken rog op. Werk het gerecht af met enkele blaadjes rucola.

Rog Milanese met fettuccine