Rodebietensalade met gerookte makreel, fetacrème en croutons

Rode biet vormt de perfecte basis voor deze boeiende lunch met een luchtig opgeklopte fetacrème en een stukje gerookte makreel. Heerlijk met wat krokante zuurdesemcroutons!

Ingrediënten

  • 1 steranijs
  • 0.5 dl rode wijnazijn
  • 3 eetlepel kristalsuiker
  • een snuif keukenzout
  • een snuif cayennepeper
  • 1 rode biet
  • 200 g feta
  • 50 g ricotta
  • 1 eetlepel Griekse yoghurt
  • 1 citroen
  • een snuif cayennepeper
  • 30 g boter
  • een scheut olijfolie
  • 1 zuurdesembrood
  • 1 Jonagold appel
  • 150 g veldsla
  • 400 g gerookte makreel

Benodigdheden

  • mandoline
  • keukenrobot

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Voor de rode biet

Doe het water, de azijn, steranijs, een snuif zout, een snuif peper en de suiker in een pan. Laat lichtjes opkoken. 

Schil de rode bieten en snijd in hele fijne reepjes. Doe de reepjes in een kom en overgiet ze met de marinade. Pel de rode ui, snijd in dunne sliertjes en meng onder de rode biet. Laat vervolgens afkoelen en marineren.

Voor de fetaroom

Doe de feta met de yoghurt, de ricotta, een scheut olijfolie en het sap, de zeste van de citroen in de kom van de keukenmachine. Breng op smaak met peper en zout, en blend tot een mooi geheel.

Voor de croutons

Laat in een pan een klont boter en een scheut olijfolie warm worden.

Snijd enkele sneden brood af en snijd ze in blokjes. Doe ze in de pan en laat ze krokant bakken.

Voor de afwerking

Schil de appels en snijd ze in dunne staafjes

Kuis en was de veldsla en laat hem uitlekken in een zeefje.

Ontgraat de makreel. 

Haal de rode biet uit de marinade en laat even uitlekken. 

Schep een lepel fetaroom op een bord. Schep er vervolgens wat van de salade van rode biet op.

Werk af met een stukje gerookte makreel.

Rodebietensalade met gerookte makreel, fetacrème en croutons