Overslaan en naar de inhoud gaan

Ingrediënten

Benodigdheden

keukenpapier

Bereiding

Kook de orzo in ongeveer 10 minuten gaar in licht gezouten water.

Verdeel de broccoli in roosjes. Stoom ze ongeveer 3 minuten gaar in de stoomoven op 100 °C of kook ze beetgaar in een beetje water.

Zet een hoge pan op het vuur met een scheutje olijfolie.

Rooster de amandelschilfers goudbruin in de olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Strooi er een snuifje zout over.

Doe opnieuw wat olijfolie in de pan.

Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Stoof ze in de olie.

Schil de koolrabi en snijd hem in fijne reepjes. Stoof ze met de ui en de knoflook.

Spoel de broccoli onder koud stromend water zodat de garing stopt.

Giet de orzo af en spoel ook onder koud stromend water.

Strooi de saffraan over de koolrabi en doe er een scheutje water bij.

Zet een tweede pan op het vuur en verwarm opnieuw een scheut olijfolie.

Snijd eventuele graten uit de visfilets.

Kruid de visfilets met peper en zout. Bak de vis eerst op de velkant in de olie. Duw de filets wat plat met een spatel zodat ze gelijkmatig bakken. Draai om en laat de andere kant ook bakken.

Meng de orzo, de erwtjes en de broccoli met de koolrabi. Voeg er de zure room aan toe en schep alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

TIP

Jeroen gebruikt crème cru uit Normandië in plaats van zure room. De crème wordt gemaakt van rauwe melk en smaakt lekker fris. Je vindt hem bij de kaashandel.

Haal de blaadjes van de takjes dragon. Meng ze door de groenten.

TIP

Roer groene kruiden altijd op het laatste door je gerecht, dan behouden ze het beste hun smaak.

Schep wat orzo met groenten op een bord. Leg er een gebakken stuk vis op. Werk af met een toef rucola en wat geroosterde amandelen.

4 personen

45 minuten

Benodigdheden:

keukenpapier

Ingrediënten

Rode poon met koolrabi, broccoli en orzo

Deze Griekse pasta met groenten en vis is eenvoudig om klaar te maken, maar smaakt heel bijzonder. De zure room of crème cru zorgt ervoor dat de pasta en groenten mooi gebonden worden.

Bereiding

Kook de orzo in ongeveer 10 minuten gaar in licht gezouten water.

Verdeel de broccoli in roosjes. Stoom ze ongeveer 3 minuten gaar in de stoomoven op 100 °C of kook ze beetgaar in een beetje water.

Zet een hoge pan op het vuur met een scheutje olijfolie.

Rooster de amandelschilfers goudbruin in de olie. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Strooi er een snuifje zout over.

Doe opnieuw wat olijfolie in de pan.

Pel en snipper de sjalotten en de knoflook. Stoof ze in de olie.

Schil de koolrabi en snijd hem in fijne reepjes. Stoof ze met de ui en de knoflook.

Spoel de broccoli onder koud stromend water zodat de garing stopt.

Giet de orzo af en spoel ook onder koud stromend water.

Strooi de saffraan over de koolrabi en doe er een scheutje water bij.

Zet een tweede pan op het vuur en verwarm opnieuw een scheut olijfolie.

Snijd eventuele graten uit de visfilets.

Kruid de visfilets met peper en zout. Bak de vis eerst op de velkant in de olie. Duw de filets wat plat met een spatel zodat ze gelijkmatig bakken. Draai om en laat de andere kant ook bakken.

Meng de orzo, de erwtjes en de broccoli met de koolrabi. Voeg er de zure room aan toe en schep alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.

TIP

Jeroen gebruikt crème cru uit Normandië in plaats van zure room. De crème wordt gemaakt van rauwe melk en smaakt lekker fris. Je vindt hem bij de kaashandel.

Haal de blaadjes van de takjes dragon. Meng ze door de groenten.

TIP

Roer groene kruiden altijd op het laatste door je gerecht, dan behouden ze het beste hun smaak.

Schep wat orzo met groenten op een bord. Leg er een gebakken stuk vis op. Werk af met een toef rucola en wat geroosterde amandelen.

Dagelijkse Kost een.be