Risotto van vergeten groenten

Jeroen combineert een klassiek Italiaans risottorecept met enkele originele smaakmakers van bij ons. Het vinden van de ‘vergeten groenten’ mag dan wel wat extra culinair speurwerk vragen, het maakt het ontdekken van een nieuwe groente nog zo spannend.

Ingrediënten

  • 3 kervelwortel
  • 2 pastinaakwortel
  • 1 andijvie
  • 3 pollepel risottorijst
  • 6 pollepel groentebouillon
  • 2 ui
  • 1 teentje look
  • 60 g Parmezaanse kaas
  • 1 klontje boter
  • 0 olijfolie
  • 0 peper
  • 0 zout

Benodigdheden

Partners

Bereiding

Risotto van vergeten groenten

Schil de pastinaak en de kervelwortels. Snij ze in brunoise (heel fijne blokjes).

kookvraag
Wat is Brunoise?

Verhit een scheutje olijfolie in een diepe pan of kookpot en stoof er de groenten in aan.

Voeg na een paar minuten een beetje groentebouillon toe, en laat de groenten verder garen op een zacht vuur.

Versnipper de uien en plet de verse look tot een pasta.

Zet een ruime kookpot met een scheut olijfolie op matig vuur.

Stoof hierin al roerend de uien en de look aan. Laat de uien niet kleuren!

Schep vervolgens de risottorijst in de kookpot. Reken ongeveer 2 maten groentebouillon voor 1 maat rijst.

Zet het deksel op de pot en laat de rijst garen op een zacht vuur. Roer niet.

Snij de andijvie in fijne reepjes.

Controleer regelmatig de pot met rijst. Zodra de rijst het vocht heeft geabsorbeerd, roer je alles een keertje om.

Voeg er de gestoofde groenten aan toe. Meng vervolgens ook de reepjes verse andijvie onder de risotto.

Rasp de Parmezaanse kaas en roer deze onder het rijstmengsel. Voeg er de boter aan toe en wat peper van de molen (naar smaak). Roer alles een laatste keer om.

Serveer de groenterisotto in een diep bord.

Risotto van vergeten groenten