Rijsttaart met limoen en kokos

Een etentje in schoonheid afsluiten? Probeer deze rijsttaart met een exotisch vleugje limoen en kokos dan eens!

Ingrediënten

  • 250 ml melk
  • een scheutje melk
  • 250 ml kokosmelk
  • een scheutje Batida de Coco
  • 1 vanillestok
  • 90 g kristalsuiker
  • 65 g dessertrijst
  • boter
  • een snuifje bloem
  • 1 vel bladerdeeg
  • 1 ei
  • 25 g vanillepuddingpoeder
  • 2 limoen
  • 4 dl room
  • 40 g bloemsuiker

Benodigdheden

  • een deegrol
  • een taartvorm met uitneembare bodem (22 à 24 cm Ø)
  • een keukenmachine met klophaak

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Meet de melk en de kokosmelk af in een maatbeker. Verwarm de melk samen met een scheutje Batida de Coco op het vuur.

Halveer de vanillestok, schraap de zaadjes eruit en doe ze samen met de peul bij de melk.

Voeg de kristalsuiker en de dessertrijst toe en laat gedurende 25 minuten garen op een zacht vuur. Roer regelmatig om.

Verwarm de oven voor op 175°C.

Vet de taartbodem in en bestuif met bloem. Leg het vel bladerdeeg erin en duw de randjes goed aan. Ga met een deegrol over de rand om het overtollig bladerdeeg weg te halen. Prik tenslotte met een vork gaatjes in de bladerdeegbodem.

Splits het ei en klop het eiwit stijf. Hou het eigeel apart.

Roer het puddingpoeder los met een scheutje melk.

Haal de gegaarde rijst van het vuur en vis de vanillepeul eruit. Roer het puddingmengsel eronder. Voeg ook het eigeel toe en roer tot je een gebonden rijstpap krijgt.

Voeg het limoensap toe en spatel tenslotte het opgeklopte eiwit onder de rijstpap.

Giet de rijstpap in de taartvorm en bak de taart gedurende 45 minuten in de oven op 175°C.

Laat de taart volledig afkoelen.

Klop de room samen met de bloemsuiker tot slagroom.

Verdeel de slagroom over de rijsttaart en werk af met wat kokosschilfers en zeste van limoen. Smakelijk!

Rijsttaart met limoen en kokos