Rijsttaart met aardbeien en chocolade

Rijsttaart is een heerlijke klassieker, en eigenlijk heel makkelijk om zelf te maken. Voor een frisse, zomerse toets versier je de taart met aardbeienconfituur en verse aardbeien.

Ingrediënten

  • 6.5 dl melk
  • een scheutje melk
  • 100 g dessertrijst
  • 100 g kristalsuiker
  • boter
  • bloem
  • 1 vel bladerdeeg
  • 100 g witte chocolade
  • 25 g vanillepuddingpoeder
  • 4 eetlepel aardbeienconfituur
  • 1 bakje aardbeien
  • witte chocolade

Benodigdheden

  • een taartvorm (diameter van 28 cm)
  • boterpapier
  • een rasp
  • blindbakvulling (linzen, kikkererwten of bakparels)

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 °C.

Breng de melk aan de kook met de dessertrijst en de suiker. Laat garen onder deksel op een zacht vuur.

Vet de taartvorm in met boter en bestuif met bloem.

Bedek de taartvorm met het vel bladerdeeg. Druk het deeg zorgvuldig aan.

Prik gaatjes in het deeg met een vork. Leg er een vel boterpapier op en strooi er de blindbakvulling op. Bak de taartbodem 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Snijd de chocolade in stukken en roer hem door de rijst tot hij gesmolten is.

Haal de taartbodem uit de oven en laat afkoelen.

Roer het vanillepuddingpoeder los met een scheut koude melk in een maatbeker. Voeg het mengsel toe aan de rijst en breng al roerend aan de kook.

Verwijder de blindbakvulling. Giet de rijstvulling op de taartbodem. Bak gedurende 40 minuten in de oven. Laat afkoelen.

Afwerken en serveren

Smeer een royale laag aardbeienconfituur over de taart.

Was de aardbeien. Snijd het kroontje eraf en snijd de aardbeien in schijfjes of blokjes. Verdeel de stukjes aardbei over de taart.

Rasp wat witte chocolade over de taart en serveer.

Rijsttaart met aardbeien en chocolade