Rijstsalade met gerookte zalm, boontjes en cocktaildressing

Deze rijstsalade vormt het ideale doordeweekse gerecht om in een vingerknip op tafel te toveren.

Ingrediënten

  • 300 g wilde rijst
  • 4 ei
  • 1 bussel radijs
  • 3 eetlepel mayonaise
  • 3 eetlepel yoghurt
  • 1 eetlepel ketchup
  • 3 koffielepel graanmosterd
  • 1 limoen
  • peper
  • zout
  • 200 g prinsessenboontjes
  • enkele blaadjes dragon
  • dragon
  • enkele takjes dille
  • dille
  • een snuifje cayennepoeder
  • een snuifje gerookt paprikapoeder
  • 200 g broccolini
  • 4 kropslahart
  • 100 g sugar snaps
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 scheutje witte wijnazijn
  • 400 g gerookte zalm

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Breng een pot gezouten water aan de kook en kook er de wilde rijst in gaar.

Breng een tweede pot met water aan de kook. Kook er de eieren in 8 - 9 minuten net gaar.

Zet een kom met ijsblokjes in water klaar. Spoel de radijsjes schoon, snijd ze in hele dunne plakjes en leg ze op ijswater.

Doe de mayonaise in een mengkom met de yoghurt, de ketchup en de scherpe graanmosterd.

Breng de dressing op smaak met wat limoenzeste, het sap van ¼ van de limoen, peper en zout.

Dop de boontjes en kook ze net gaar in hetzelfde water als de eieren. (3-4 minuten)

Snijd de dille en de dragon fijn en voeg toe aan de cocktaildressing. Breng de dressing verder op smaak met een snuifje cayenne en een snuifje paprikapoeder.

Leg de broccolini bij de boontjes en de eieren in het kokende water en kook ze gaar. (3 minuten)

Snijd de kropslaharten overlangs. Spoel ze schoon onder koud water.

Laat de sugar snaps meekoken in het water met de eieren en de groenten.

Giet de groenten en de eieren af en spoel ze meteen met koud water om een verdere garing te voorkomen.

Giet de rijst af wanneer hij gaar is en laat hem afkoelen.

Doe de afgekoelde groenten in een grote mengkom. Voeg er de afgekoelde wilde rijst aan toe.

Snijd de kropslaharten in stukken en voeg ze toe aan de salade.

Meng alles onder elkaar en leg de salade op een groot bord. Giet er een scheutje olijfolie en een scheutje witte wijnazijn over. Kruid de salade met peper en zout.

Pel de eieren en snijd ze in kwartjes. Verdeel de eieren over de salade. 

Lepel wat van de dressing over de salade.

Trek de gerookte zalm in stukken en verdeel ze over de salade.

Werk de salade af met de radijsschijfjes en wat extra dille- en dragonpluksels.

Rijstsalade met gerookte zalm, boontjes en cocktaildressing