Rijstpapierrol met zalm en seldersalade

Mag het weleens wat anders zijn dan boterhammen of een belegd broodje tijdens de lunch? Waag je eens aan een gezonde en kleurrijke spring roll. Je kan eindeloos variëren met de vullingen afhankelijk van wat er in het seizoen is. Laat de lente maar komen!

Ingrediënten

  • 0.5 kropsla
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 koffielepel tahinpasta
  • 2 eetlepel zure room
  • kurkuma
  • komijn
  • currypoeder
  • cayennepeper
  • peper
  • zout
  • selderzout
  • 0.25 citroen
  • 0.5 teen knoflook
  • 1 dl olijfolie
  • 4 stengels selder
  • 1 Jonagold appel
  • 2 lente-uien
  • slaolie
  • appelazijn
  • enkele takjes peterselie
  • enkele takjes dille
  • 4 vellen rijstpapier
  • 200 g gerookte zalm

Benodigdheden

  • een vergiet
  • een hakmolentje

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Was de kropsla en laat hem uitlekken in een vergiet.

Giet de kikkererwten af en spoel ze onder koud stromend water.

Doe de kikkererwten in de hakmolen met de tahinpasta en de zure room. Voeg ook de kruiden toe: een snuif kurkuma, cayennepeper, komijn, currypoeder, peper, zout en selderzout.

Breng verder op smaak met knoflook en citroensap. Giet er de olijfolie bij en mix tot hummus.

Bereid de seldersalade. Haal de lange draden van de selder zoveel mogelijk weg. Gebruik eventueel een dunschiller. Snijd de stengels vervolgens in julienne.

Snijd de lente-uien in schuine ringetjes en de appel in julienne. Meng de selder met de appel en de lente-ui.

Besprenkel met slaolie en appelazijn. Kruid met peper en zout.

Hak de dille en peterselie fijn en doe de snippers bij de selder-appelsalade. Dek af en bewaar in de koelkast.

Week de velletjes rijstpapier in koud/lauw water. Zodra ze wak genoeg zijn, dep je ze even af op een propere handdoek.

Neem de grootste bladeren van de kropsla en verwijder de nerven.

Leg een vel rijstpapier op het werkvlak en bedek 2/3 van de wrap met een plakje gerookte zalm. Kruid de zalm met peper en zout. Leg er een blad kropsla op.

Smeer een laag curryhummus op de sla en leg er nog een hoopje seldersalade op.

Rol het rijstpapier voorzichtig op en snijd het pakketje met een scherp mes in gelijke stukken.

Serveer de spring rolls met een vers takje dille.

Rijstpapierrol met zalm en seldersalade