Rigatoni met wintergroenten en boschampignons

Een vegetarische, gezonde pasta met veel wintergroenten is het ideale gerecht op een koude winteravond.

Ingrediënten

  • 300 g boschampignon
  • 400 g aardpeer
  • 3 raap
  • 0.5 groene kool
  • 500 g rigatoni
  • boter
  • 2 sjalot
  • 1 teen knoflook
  • 1 takje rozemarijn
  • een handvol salie
  • nootmuskaat
  • peper
  • zout
  • 150 g Parmezaanse kaas

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Rigatoni met wintergroenten en boschampignons

Breng water met een snuif zout aan de kook voor de pasta.

Maak de boschampignons schoon. Schil de aardperen en de rapen en snijd ze in blokjes.

Snijd de bladeren van de groene kool grof.

Doe de pasta in het kokende water. Voeg er 5 minuten voor het einde van de kooktijd de aardperen, rapen en groene kool aan toe.

Smelt een grote klont boter in een pan. 

Bak de champignons in de boter.

tip Als je eerst de ui en knoflook in de pan doet, stoven de champignons in plaats van te bakken. Voor dit recept bak je dus eerst de paddenstoelen en voeg je daarna pas ui en knoflook toe.

Pel de sjalotten en snijd ze in dunne plakjes. Kneus en pel de knoflook. Snipper de tenen fijn en plet ze met een mes.

Doe de sjalotten en de knoflook bij de champignons.

Rits de rozemarijn van de takjes en snipper fijn. Snipper de salie ook fijn. Doe de kruiden bij de champignons.

Giet de pasta en de groenten af. Houd een pollepel van het kookwater opzij. Doe de groenten bij de champignons en laat ze even mee bakken. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. 

Doe er de pasta en de pollepel kookvocht bij om de saus een beetje te binden. Laat het vocht inkoken.

Serveer in diepe borden en werk af met Parmezaanschilfers.

Rigatoni met wintergroenten en boschampignons