Ravioli met olijven, cottage cheese, gremolata en spinaziecrème

Een origineel pastagerecht dat zomaar eens je nieuwe favoriet kan worden. Jeroen maakt ravioli met een hemelse vulling van groene olijven, gremolata en de smeuïge textuur van cottage cheese, geserveerd bovenop een laag knalgroene crème van spinazie. 

Ingrediënten

  • 300 g 00-bloem
  • een likje olijfolie
  • 3 ei
  • een snuifje keukenzout
  • 300 g spinazie
  • 200 g olijf
  • 2 teentje look
  • citroen
  • enkele takjes krulpeterselie
  • 100 g cottage cheese
  • 30 g Parmezaanse kaas
  • een klontje boter
  • 1 sjalot
  • 1 eierdooier
  • een scheutje water

Benodigdheden

  • Keuken robot, pastamachine

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Doe de bloem, de olijfolie, de eieren en het zout in de kom van de keukenrobot en meng het tot een stevig, elastisch deeg. Gebruik de deeghaak.

Doe het deeg in vershoudfolie en laat het even rusten in de koelkast.

Was de spinazie en laat hem even uitlekken. 

Doe de olijven in de blender en mix ze fijn. Pel en rasp de look.  Rasp ook de citroenzeste en voeg alles toe aan de olijven. 

Snipper de peterselie fijn. Doe vervolgens de peterselie en de cottage cheese bij in de blender, gevolgd door de geraspte parmezaan.  Breng op smaak met peper en zout. Mix het geheel fijn. 

Laat een klontje boter smelten in een pan.

Pel de sjalot, snipper ze fijn en stoof ze aan in de boter. Pel en plet vervolgens de look en voeg deze ook toe. Voeg tenslotte de spinazie toe en laat het geheel stoven. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Laat het meeste vocht van de spinazie verdampen.

Doe de gestoofde spinazie in de blender en mix het geheel tot een zachte crème. Houd de crème warm op een laag vuur. 

Breng een pot gezouten water aan de kook

Kluts de eidooier samen met een scheutje water in een kommetje.

Rol het pastadeeg uit met de pastamachine (tot stand 5). 

Leg hoopjes vulling op een redelijke afstand van elkaar op het pastadeeg. Zorg ervoor dat er voldoende pastadeeg over is om vervolgens over de vulling te plooien.

Strijk de randen in met het eigeel en plooi het pastadeeg toe.

tip Zorg ervoor dat er zo weinig mogelijk lucht tussen de deegvellen zit.

Duw met een uitsteekvorm ravioli’s uit het pastadeeg. Kook vervolgens de verse ravioli’s een minuut in het gezouten water.

Lepel wat van de crème in een bord en leg er de verse ravioli’s op. Werk het geheel af met parmezaan, een likje olijfolie en een snuifje grof zout.

Ravioli met olijven, cottage cheese, gremolata en spinaziecrème