Ravioli met chocolade

Jeroen maakt een verrassend dessert voor iedereen die van chocolade houdt: kleine ravioli met chocoladevulling, afgewerkt met een lekkere crème anglaise.

Ingrediënten

  • 100 g chocolade
  • 1 dl room
  • 20 g boter
  • 4 ei
  • 150 g suiker
  • 5 dl melk
  • 1 vanillestokje
  • 475 g bloem
  • 1 eetlepel suiker
  • 25 g cacaopoeder
  • scheutje hazelnootolie
  • zout

Benodigdheden

  • een keukenmachine met klopper
  • Een keukenmachine met kneedhaak of een blender
  • een pastamachine

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Ganache

Verwarm de room in een steelpannetje.
Breek de chocolade in stukken en doe er de boter bij.
Giet de warme room op de chocolade en roer tot de chocolade gesmolten is.
Laat de ganache volledig opstijven in de koelkast.

Crème anglaise

Verwarm de melk in een steelpannetje.

Snijd de vanillestok in de lengte open en schraap er met een scherp mes de zaadjes uit. Doe het stokje en de zaadjes bij de melk.
Splits de eieren. Vries de eiwitten eventueel in voor later gebruik.
Doe de eierdooiers met de suiker in de kom van de keukenmachine. Klop tot ruban met de klopper.
Giet een beetje warme melk op de ruban en roer los.
Haal het stokje uit de melk. Giet de ruban bij de warme melk in het steelpannetje en laat op een zacht vuur al roerend binden.
Haal de pan op tijd van het vuur zodat de saus niet te dik wordt.
Giet de crème anglaise in een kom en laat afkoelen.

Pastadeeg

Doe de bloem in de mengkom van de keukenmachine of in de blender.
Voeg er een beetje suiker, het cacaopoeder, de eieren, een klein snuifje zout en een scheutje olijfolie aan toe. Meng tot een stevig deeg.
Kneed het deeg nog een keer door met de hand.
Rol het deeg dun uit met de pastamachine tot repen van ongeveer 10 cm hoog en 50 cm breed.

Afwerken en serveren

Strooi wat bloem op het werkblad en leg er de vellen pastadeeg op.
Leg bolletjes ganache op het pastadeeg met ongeveer 3 cm tussenruimte.
Splits het ei. Klop de eierdooier los met een klein beetje water. Bestrijk het pastadeeg rond de ganache met het ei.
Bedek met een tweede vel pastadeeg en druk goed aan zodat er geen lucht in de ravioli zit.
Snijd tot kleine ravioli.
Breng water aan de kook in een grote pot. Kook de ravioli 2 tot 3 minuten.
Serveer de ravioli met crème anglaise. Werk feestelijk af met geschaafde chocolade en suikerpareltjes.
Ravioli met chocolade