Ratatouillesoep

Dit is een zomerse soep met grote stukken mediterrane groenten. Neem goed rijpe tomaten en gebruik de gemixte pitjes als passata.

Ingrediënten

  • 10 tomaat
  • olijfolie
  • 5 sjalot
  • 2 tenen knoflook
  • 0.5 venkel
  • 2 aubergine
  • 1 courgette
  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 680 g passata
  • peper
  • zout
  • tijm
  • laurier
  • rozemarijn
  • enkele takjes basilicum
  • grof zout

Benodigdheden

  • een hakmolen met S-vormig mes
  • keukentouw

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Ratatouillesoep

Emondeer de tomaten. Snijd een kruis in de bodem en dompel ze in kokend water. Dompel de tomaten dan in koud water en pel ze.

Haal de pitjes uit de tomaten en houd apart. Snijd het vruchtvlees van de tomaten in blokjes.

Verwarm een flinke scheut olijfolie in een grote kookpot.

Pel de sjalotten en snijd ze in stukken. Stoof ze in de olie.

Kneus en pel de knoflook. Stoof de tenen met de sjalotten.

Doe de tomaten bij de sjalotten.

Snijd de venkel in stukjes en stoof mee aan.

Schil de aubergines en snijd ze in grote stukken. Doe ze ook in de kookpot.

Snijd ook de courgette in stukken en doe deze bij de groenten.

Schil de rode en de gele paprika. Verwijder zaden en zaadlijsten. Snijd in stukken en doe bij de rest van de groenten.

Mix de tomatenpitjes in de hakmolen. Giet door een zeef en bewaar het vocht.

Doe het vocht van de tomatenpitten bij de groenten.

Giet de passata bij de groenten en kruid met peper en zout. Bind tijm, laurier en rozemarijn met keukentouw samen tot een bouquet garni. Leg het bij de groenten.

Laat alles garen onder deksel.

Snijd de blaadjes van de basilicum fijner.

Serveer de ratatouillesoep met basilicum, een snuif grof zout en wat olijfolie.

Ratatouillesoep