Rabarberflappen

Wat is er beter op een zondagmorgen dan de geur van verse koffiekoeken? In dit recept maken we een variatie op de gekende appelflap, maar nu met appel, rabarber en pistache. Een heerlijke combinatie zo blijkt en een ideale koek voor bij de koffie.

Ingrediënten

  • 1 Jonagold appel
  • 3 stengels rabarber
  • 75 g witte suiker
  • 1 eetlepel maïszetmeel
  • een flinke klont boter
  • 1 vanillestok
  • 100 g pistachenoten
  • 2 koffielepels pistachepasta
  • 1 eierdooier
  • scheut melk
  • bladerdeeg
  • een handvol amandelschilfers

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Schil de appel en de rabarber en snijd ze in stukjes in een mengkom. Meng het met 75 gram suiker en het maïszetmeel.

Smelt een grote klont boter in een pot stoof de appel en rabarber op een zacht vuur samen met de zaadjes van een vanillestok.

Doe de pistachenootjes in de cutter en mix fijn, voeg daarbij 50 gram suiker, een ei en de pistachepasta. Mix nogmaals.

Laat de compote afkoelen.

Klop 1 eigeel los met een scheut melk.

Snijd een rondje (ongeveer de grootte van een bord) uit het bladerdeeg en smeer de pistachepasta op de onderste helft. Op de pistachepasta leg je de afgekoelde compote. Vouw het deeg dicht en duw de opening aan met een vork. 

Smeer vervolgens het eimengsel op de bovenkant leg op een ovenschaal  prik er enkele gaatjes in. Voor de afwerking bestrooi je de flappen met amandelschilfers.

Zet de flappen voor 25 minuten in de oven op 175°.

Rabarberflappen