Rabarberconfituur met gember en ontbijtmuffins met muesli

Een hip en trendy ontbijt waarvoor jong en oud met plezier uit bed komt? Zoek niet verder.

Deze mueslimuffins met confituur van rabarber en gember zijn heerlijk met wat Griekse yoghurt en honing.

Ingrediënten

  • 1 steranijsje
  • 500 g rabarber
  • 1 vanillestokje
  • 2 eetlepel opgelegde gember
  • 175 g maxisuiker
  • 150 ml melk
  • 1 dl maïsolie
  • 75 g honing
  • 2 eetlepel honing
  • 1 ei
  • 150 g muesli
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • een snuif keukenzout
  • een snuif speculaaskruiden
  • 180 g zelfrijzende bloem
  • 125 g blauwe bessen
  • 4 eetlepel Griekse yoghurt

Benodigdheden

  • keukenrobot

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Confituur

Spoel de rabarber onder koud water, schil de stengels indien nodig en snijd ze in blokjes van 2 cm. Doe de blokjes in een steelpan. Voeg er een scheut water en een steranijsje aan toe.

Snijd de vanillestok in twee, schraap de zaadjes eruit en voeg de peul en de zaadjes toe.

Snijd de opgelegde gember fijn en voeg toe. Laat de rabarber 7 minuten koken, voeg er daarna de suiker aan toe en laat het geheel nog eens 4 minuten doorkoken.

Stort de rabarberconfituur in gesteriliseerde bokalen en laat volledig afkoelen.

Muffins

Verwarm de oven voor tot 175°C.

Meet de melk af in een maatbeker. Voeg er de olie, de honing en het ei aan toe. Meng alles goed onder elkaar.

Weeg de muesli en de bloem af in een kom en voeg er het bakpoeder, een snuif zout en de speculaaskruiden aan toe.

Meng de droge en de natte ingrediënten onder elkaar en schep het beslag in de muffinvormpjes.

Schuif de muffins 30 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn en laat ze daarna afkoelen op een rooster.

Schep wat Griekse yoghurt op een bord en leg er enkele blauwe bessen in. Druppel de honing erover. Serveer meteen de verse muffin en de confituur van rabarber.

Rabarberconfituur met gember en ontbijtmuffins met muesli