Pudding van limoen met compote van exotisch fruit en kokoscrumble

Met dit zomerse dessertje waan je je meteen in warmere oorden! De lichte toets van limoen in de pudding, de verschillende soorten exotisch fruit en de crumble met kokos doen je al je zorgen vergeten.

Ingrediënten

  • 5 dl melk
  • 6 limoenblaadjes
  • 2 vanillestok
  • 4 eierdooier
  • 150 g kristalsuiker
  • 2 eetlepel kristalsuiker
  • 500 g diepvriesfruit
  • een halve limoen
  • 1 stengel citroengras
  • 50 g puddingpoeder
  • 1 steranijs
  • 50 g boter
  • 50 g bloem
  • 50 g kokospoeder
  • 1 blaadje gelatine
  • 3 dl room
  • takje munt

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Breng de melk in een steelpannetje aan de kook en voeg de limoenblaadjes eraan toe. Snijd de vanillestok in twee, schraap de zaadjes eruit en voeg de zaadjes en de peul toe aan de melk.

Doe de dooiers met de suiker in de kom van de keukenmachine en klop ze tot een bleke massa (ruban).

Doe het diepvriesfruit met de suiker, het sap van de limoen, een stengel citroengras, een scheut water, een vanillestokje en een steranijsje in een pannetje en laat het fruit en kwartiertje stoven op het vuur met een deksel. Laat daarna afkoelen.

Giet een deel van de opgewarmde melk bij de dooiers met de suiker. Doe er ook het puddingpoeder bij en roer alles onder elkaar.

Spatel het geheel bij de rest van de melk en laat al roerend indikken op het vuur.

Haal de limoenblaadjes en de vanillepeul uit de pudding. Schep de pudding in een schaal, dek hem af met vershoudfolie en laat de pudding afkoelen in de koelkast.

Meng met je handen de boter met de suiker, de bloem en het kokospoeder en voeg er een snuif grof zout aan toe. Wrijf alles tussen je handen tot een kruimelig deeg.

Schep het deeg in een ovenschaal en bak de crumble 25 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C.

Laat een blaadje gelatine weken in koud water.

Warm de helft van de room op in een steelpannetje en los het gelatineblaadje erin op. Klop de rest van de room half op

Roer de afgekoelde pudding los en meng de room met de gelatine eronder. Spatel de half opgeklopte room onder de pudding.

Schep de crème suisse in een spuitzak en laat hem opstijven in de koelkast. Reken hiervoor ongeveer een tweetal uur.

Spuit een cirkel crème suisse op een bord en schep er wat compote in. Werk af met wat kokoscrumble en een takje munt.

Pudding van limoen met compote van exotisch fruit en kokoscrumble