Dit is een dessert dat je makkelijk zelf maakt: een basispudding opgewerkt met de frisse zeste van limoen en een tartaar van kiwi. Jeroens favoriete digestive koekjes brokkel je er als final touch over.

Ingrediënten

  • 500 ml melk
  • 1 vanillestok
  • 4 eierdooier
  • 100 g kristalsuiker
  • 50 g puddingpoeder
  • 3 kiwi
  • 2 dl Griekse yoghurt
  • 1 limoen
  • 0 enkele volkorenkoekje

Benodigdheden

  • een keukenmachine met K-vormig hulpstuk
  • een rasp
  • een garde
  • vershoudfolie
  • een vijzel
  • 4 glazen of coupes om in te serveren

Partners

Bereiding

Bereiding

Meet de juiste hoeveelheid melk af in een maatbeker. Breng de melk aan de kook op een matig vuur.

Snijd de vanillestok in de lengte open. Schraap er de zaadjes uit met een scherp mes. Doe de zaadjes en de peul bij de melk.

Scheid de eieren en doe de dooiers in de mengkom van de keukenmachine. Het eiwit gebruiken we niet.

Klop de eierdooiers met de suiker tot ruban met de keukenmachine. Doe er het puddingpoeder bij.

Giet een beetje warme melk bij de ruban en roer los met een garde. Haal de vanillepeul uit de melk. Giet de losgeroerde ruban bij de warme melk en laat binden op het vuur.

Doe de pudding in een kom. Leg er een vel plasticfolie op en druk aan zodat er geen vel op komt.

Schil de kiwi’s à vif. Snijd ze in brunoise en maak er zo een tartaar van.

Klop de afgekoelde pudding los met de keukenmachine.

Meng er de Griekse yoghurt onder. Rasp er de zeste van de limoen bij.

Verdeel de pudding over de dessertglazen. Doe er een schep kiwitartaar bovenop.

Doe de koekjes in de vijzel en verkruimel ze. Strooi een laag crumble op de pudding en de kiwi. Serveer meteen of laat eerst nog even afkoelen in de koelkast.