Pralinétaart met banaan en hazelnoot

Deze koude pralinétaart is er eentje om heerlijk van te smullen bij zonnig weer. De verbrijzelde ijshoorntjes gemengd met chocolade dient als bodem voor de heerlijke taart met een crème van hazelnoten. 

Ingrediënten

  • 200 g pure chocolade
  • boter
  • 150 g ijshoorntje
  • 100 g room
  • 2 dl room
  • 200 g hazelnootpasta
  • 3 blaadje gelatine
  • 4 ei
  • 250 g kristalsuiker
  • 200 g hazelnoten

Benodigdheden

  • Een springvorm van ong. 28 cm
  • een keukenmachine met het K-hulpstuk
  • boterpapier

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Smelt de chocolade au bain marie. 

Smeer de bodem en de zijkanten van een bakvorm in met boter en bedek de vorm met bakpapier.

Verkruimel de ijshoorntjes en meng ze onder de gesmolten chocolade. Stort het mengsel uit op de bodem en laat vervolgens opstijven in de koelkast.

Verwarm de room met de hazelnootpasta op het vuur.

Laat de gelatineblaadjes weken.

Neem twee mengkommen. Breek de eieren. Vang de eiwitten op in één mengkom en de eierdooiers in de andere.

Klop de eigelen kort los, voeg er de suiker aan toe en meng tot een ruban.

Klop de room op.

Klop de eiwitten op.

Meng de geweekte gelatineblaadjes onder het chocomengsel en giet het vervolgens bij de ruban.

Meng er ook eerst het opgeklopte eiwit onder en vervolgens de opgeklopte room.

Haal de bakvorm uit de koelkast en stort het beslag in uit. Schuif de bakvorm opnieuw minstens 2 uur de koelkast in om op te stijven.

Verwarm de suiker met het water in een steelpannetje. Doe er de hazelnoten bij en laat deze al roerend karameliseren. Eerst van het vuur, vervolgens op het vuur.

Stort de gekarameliseerde hazelnoten uit in een ovenschaal en laat verder afkoelen. 

Haal de taart uit de frigo en ontvorm hem. 

Snijd de banaan in schijfjes en schik de schijfjes op de taart. Hak vervolgens de gekarameliseerde hazelnoten fijn en werk er de taart mee af.

Pralinétaart met banaan en hazelnoot