Pot-au-feu van kip

Een pot-au-feu is een Frans stoofpotje. Jeroen gebruikt een stevige kip en winterse groenten als spruiten, wortelen, peterseliewortels en aardperen.

Ingrediënten

  • 100 g zilveruitjes
  • 5 dl kippenbouillon
  • 1 kip
  • tarwebloem
  • peper
  • zout
  • boter
  • 200 g aardpeer
  • 2 tenen knoflook
  • 2 peterseliewortel
  • 2 wortel
  • 200 g spruiten
  • 600 g ratte-aardappel
  • een takje rozemarijn
  • enkele takjes tijm
  • 3 blaadjes laurier
  • 1 kruidnagel
  • 2 dl witte wijn

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Laat de zilveruitjes een tijdje weken in warm water. Dat maakt het makkelijker om ze te pellen.

Verwarm de oven voor tot 160 °C.

Verwarm de kippenbouillon. Een recept om zelf bouillon te maken vind je hier.

Snijd de kip in stukken. Kruid ze met peper en zout. Haal ze door de bloem.

tip Gooi de overschot van het kippenkarkas niet weg, maar gebruik het om bouillon of fond van te trekken.

Smelt een klont boter in een grote kookpot of cocotte. Kleur de stukken kip rondom in de boter.

Schil de aardperen en snijd ze in stukken.

Pel de zilveruitjes.

Haal de kip uit de kookpot. Stoof de zilveruitjes in dezelfde vetstof.

Kneus en pel de knoflook. Doe hem bij de uitjes. Voeg er de stukken aardpeer aan toe.

Schil de peterseliewortels en de wortelen en snijd ze in blokjes. Doe ze ook in de kookpot.

Maak de spruiten schoon en halveer ze. Stoof ze met de groenten.

Was de aardappeltjes grondig en snijd ze in stukken. Schillen hoeft niet. Doe ze bij de groenten.

Strooi een eetlepel bloem over de groenten en leg de rozemarijn, tijm, kruidnagel en laurier in de kookpot.

Leg er de stukken kip weer bij en blus met witte wijn en bouillon. Kruid met peper en zout.

Zet de kookpot 35 tot 40 minuten in de voorverwarmde oven.

Pot-au-feu van kip