Pot-au-feu met zilveruitjes, asperges, erwtjes en chorizo

Een heerlijke stoofpot met alleen maar fantastische ingrediënten. De zoete smaak van zilveruitjes en asperges in perfecte harmonie met de pittige chorizo. Opscheppen maar!

Ingrediënten

  • 200 g zilveruitjes
  • 1 ajuin
  • 1 teentje look
  • 1 bussel witte asperges
  • een klont boter
  • enkele takjes tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • een klont boter
  • 600 g vastkookaardappel
  • 1 dl room
  • scheutje olijfolie
  • 200 g chorizo
  • 200 g diepvrieserwten
  • enkele takjes dragon

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Zet de zilveruitjes onder heet water zodat je ze makkelijk kan pellen. Houd ze na het pellen even apart.

Schil de asperges, snijd ze in grote stukken en breng ze in een pot gezouten water aan de kook. Pel de ui en snijd ze grof. Laat een klont boter smelten in een pan en stoof er de ui in aan. Pel en plet de look en voeg hem toe.

Ga met je mes door de schillen van de asperges en stoof de schillen mee aan. Voeg er de tijm en de laurier aan toe en bevochtig het geheel met een deel van het water waar de asperges in gekookt worden.

Laat een klont boter smelten in een andere pan. Schil de aardappelen, snijd ze in stukjes en voeg ze toe aan de gesmolten boter, gevolgd door de zilveruitjes. Laat de uitjes en de aardappelen even stoven.

Voeg de room toe aan de aspergeschillen en kruid met peper en zout en laat nog even doorkoken. Voeg wat van het water van de asperges bij de zilveruitjes en de aardappelen en breng het geheel aan de kook.

 

Laat een scheutje olie heet worden in een pannetje, snijd de chorizo in plakken en bak ze in de olie. Giet de aspergeschillen door een zeefje. Schep de gebakken chorizo op een bordje met wat keukenpapier en laat ze even uitlekken.

Voeg de erwtjes toe aan de zilveruitjes en de aardappelen en laat ze even meestoven. Schep de gare asperges bij de rest van de groenten en roer alles onder elkaar.

Voeg een klontje boter toe aan de saus en mix de saus kort op.

Schep een flinke lepel gestoofde groenten in een diep bord en leg er stukjes gebakken chorizo tussen. Werk het bord af met de saus van asperges en enkele blaadjes dragon.

Pot-au-feu met zilveruitjes, asperges, erwtjes en chorizo