Pompoensoep met geitenkaas en Zwarte Woudham

Pompoensoep is een perfecte winterse smaakmaker. Jeroen combineert de zachte pompoensmaak met een portie geitenkaas, die precies dat beetje extra kracht geeft aan de smaak. Voeg er nog wat pittige rauwe ham aan toe, en dan kan je vriend en vijand verrassen met een stevig soepje.

Ingrediënten

  • 0.5 pompoen
  • 200 g geitenkaas
  • 3 sneetje Zwarte Woudham
  • 3 ui
  • 3 stengel groene selder
  • 2 wortel
  • 1 teentje look
  • 1 kardemompeultje
  • 3 liter kippenbouillon
  • 1 scheutje olijfolie
  • 1 klontje boter
  • 0 laurier
  • 0 tijm

Benodigdheden

Partners

Bereiding

Pompoensoep met geitenkaas en zwartewoudham

Schil de pompoen en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in blokjes.

Snij de uien, de groene selder en de wortelen grof.

Pel de look.

Smelt een klont boter met een scheut olijfolie in een pot.

Stoof alle groenten samen met de onversneden look op een matig vuur.

Pel het kardamompeultje en kneus het zaad. Voeg dit toe aan de pot met groenten.

Laat alles enkele minuten stoven en giet er vervolgens de kippenbouillon bij. Voeg ook het bouquet garni toe. Laat alles een uurtje rustig sudderen.

kookvraag
Hoe maak ik een bouquet garni?

Vis het bouquet garni uit de soep. Zo je wil, schep je ook de look uit de soep.

Voeg de geitenkaas toe en mix de soep fijn.

Snij de Zwarte Woudham in fijne reepjes.

Tip: Zeef de soep voor een fijner resultaat.

Schep de soep in het bord en strooi er snippers ham over.

Pompoensoep met geitenkaas en Zwarte Woudham