Pompoencurry met naan

Een kruidige groentecurry, tjokvol verse groenten, boordevol smaak en eigenlijk heel erg makkelijk om te maken. Dankzij dit winterse one pot wonder neem je alle nodige vitamientjes op om de drukke feestdagen definitief te verteren.

Ingrediënten

  • een scheut arachideolie
  • 2 ajuin
  • 3 teentje look
  • 40 g gember
  • 0.5 venkel
  • 400 g pompoen
  • 2 rode puntpaprika
  • 0.5 chilipeper
  • 2 eetlepel rode currypasta
  • 1 blikje kikkererwten
  • een snuif komijn
  • een snuif paprikapoeder
  • een snuif kurkuma
  • een snuif garam masala
  • 2 blikje kokosmelk
  • 3 stengel citroengras
  • een snuif zout
  • 1 broccoli
  • 150 g cashewnoten
  • 1 limoen
  • 0.5 bussel lente-ui
  • naanbrood
  • enkele takjes koriander

Benodigdheden

  • grote stoofpot
  • keukenpapier

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Laat een flinke scheut arachideolie heet worden in een grote pot. Pel de ajuin, snijd ze in stukken en bak ze in de olie. Pel de look, schil de gember en rasp het erbij.

Snijd de venkel en de pompoen in grote stukken. Snijd de paprika’s in blokjes en de chilipeper fijn. Voeg de rode currypasta samen met de groenten toe en laat het geheel even stoven.

Giet de kikkererwten door een zeef, spoel ze onder koud water en voeg ze toe samen met de kruiden.

Giet er de kokosmelk en een blikje water bij. Kneus het citroengras en voeg toe, samen met een snuif zout. Breng de curry aan de kook en laat 20 minuten zachtjes sudderen.

Snijd de broccoli in roosjes en hou ze even apart.

Laat een scheutje olie heet worden in een pan en rooster de cashewnoten goudbruin. Laat ze uitlekken op wat keukenpapier en strooi er wat zout over.

Pers het limoensap bij de curry. Snijd de lente-ui fijn en voeg ze samen met de roosjes broccoli toe aan de curry. Meng alles goed onder elkaar en laat het nog even op een zacht vuur staan tot de broccoli gaar is.

Rooster de naan even in de oven en pluk wat blaadjes van de koriander. Schep een flinke lepel groentecurry in een kom en lepel er wat gebakken cashewnoten over. Werk af met koriander en serveer met naan.

Pompoencurry met naan