Polentataart met noordkrieken en amandel

Een supermakkelijke taart met polenta en noordkrieken in de hoofdrol! Lekker smeuïg aan de binnenkant en goudbruin gebakken aan de buitenkant. Dit gebak is heerlijk met een bakje koffie of een tasje thee erbij. 

Ingrediënten

  • 175 g Noordkrieken op sap
  • 50 ml Noordkrieken op sap
  • 75 g kersenconfituur
  • 1 eetlepel puddingpoeder
  • 100 g boter
  • 200 g kristalsuiker
  • 2 ei
  • 1 dopje amandelextract
  • 50 g polenta
  • 75 g bloem
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • 100 g amandelpoeder
  • 1 dl melk
  • 50 g amandelschilfers
  • 50 g bloemsuiker

Benodigdheden

  • Springvorm en bakpapier

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Boter een springvorm in en bestuif hem met bloem. Bedek de bodem en de randen van de springvorm met bakpapier.

Laat de kersenconfituur smelten in een steelpan en voeg er de krieken aan toe. Laat het geheel op een zacht vuurtje opwarmen.

Meet het kriekensap op in een kommetje en los er het puddingpoeder in op. Giet het kriekensap bij de krieken en breng het geheel aan de kook, tot je een gebonden compote hebt met krieken. Laat de compote een beetje afkoelen.

Doe de zachte boter met de suiker en de eieren in de kom van de keukenmachine en klop ze luchtig met de vlinder. Voeg er een dopje amandelextract aan toe.

Meng er vervolgens de polenta, de bloem, het bakpoeder, het amandelpoeder en een snuif zout onder.

Voeg de melk eraan toe en laat de machine nog eens stevig draaien, tot je een luchtige mix hebt.

Stort het beslag in de springvorm. Verdeel de compote van noorderkrieken over het beslag. Duw met een lepel hier en daar de compote wat dieper in het beslag.

Strooi de amandelschilfers over de taart en schuif de vorm 45 minuten in een voorverwarmde oven van 175°C. Laat de taart afkoelen strooi er wat bloemsuiker over en serveer.

Polentataart met noordkrieken en amandel