Overslaan en naar de inhoud gaan

Ingrediënten

Bereiding

De tartaarsaus

Begin met de bereiding van de tartaarsaus.

Verse mayonaise is de basis van de saus.

Kook alvast de eieren hard (min. 8 minuten).

Tijd voor de kruiden en garnituren! Snij de verse dragon, peterselie en bieslook samen met de sjalot in fijne snippers. Snij ook de augurken en de kappertjes zeer fijn.

Plet de hardgekookte eieren.

Voeg alles toe aan de mayonaise en meng goed.

Kruid de tartaarsaus met peper en zout. Zet de saus in de koelkast.

De puree

Bij dit gerecht hoort een smeuïge puree. Kook daarvoor de aardappelen gaar in gezouten water, en draai de aardappelen door een passevite.

Breng de melk samen met de boter en de olijfolie aan de kook, en haal deze van het vuur. Meng hiermee de gepureerde aardappelen.

Meng de dooiers onder het geheel en voeg wat zout toe naar eigen smaak.

De pladijs

Verwarm een klont boter in een hete pan.

Bak de pladijs op het vel, zo’n 3 à 4 minuten aan elke zijde. (Tip: Voeg tijdens het bakken regelmatig een klein beetje verse boter toe.)

Kruid met peper van de molen.

Serveer de pladijs op een groot bord, samen met een flinke schep puree en een lepel tartaarsaus.

4 personen

40 minuten

Ingrediënten

Pladijs met tartaarsaus en puree

Pladijs is volop in het seizoen van juni tot en met oktober. Er is dan grote aanvoer, en de noordzeepladijzen hebben dik visvlees. Ze worden door onze vissers ook op een duurzame en meer milieuvriendelijke manier gevangen. Met een rijke tartaarsaus en een schep heerlijke puree erbij wordt het puur genieten. 

Bereiding

De tartaarsaus

Begin met de bereiding van de tartaarsaus.

Verse mayonaise is de basis van de saus.

Kook alvast de eieren hard (min. 8 minuten).

Tijd voor de kruiden en garnituren! Snij de verse dragon, peterselie en bieslook samen met de sjalot in fijne snippers. Snij ook de augurken en de kappertjes zeer fijn.

Plet de hardgekookte eieren.

Voeg alles toe aan de mayonaise en meng goed.

Kruid de tartaarsaus met peper en zout. Zet de saus in de koelkast.

De puree

Bij dit gerecht hoort een smeuïge puree. Kook daarvoor de aardappelen gaar in gezouten water, en draai de aardappelen door een passevite.

Breng de melk samen met de boter en de olijfolie aan de kook, en haal deze van het vuur. Meng hiermee de gepureerde aardappelen.

Meng de dooiers onder het geheel en voeg wat zout toe naar eigen smaak.

De pladijs

Verwarm een klont boter in een hete pan.

Bak de pladijs op het vel, zo’n 3 à 4 minuten aan elke zijde. (Tip: Voeg tijdens het bakken regelmatig een klein beetje verse boter toe.)

Kruid met peper van de molen.

Serveer de pladijs op een groot bord, samen met een flinke schep puree en een lepel tartaarsaus.

Dagelijkse Kost een.be