Pladijs met tartaarpuree

Dit heerlijk stukje vis kan je herkennen aan de oranjerode vlekken op het vel. Pladijs is kraakvers als de geur je meeneemt naar de zee, de kieuwen mooi rood zijn en het vel veerkrachtig is. De  frisse tartaarpuree maakt het gerecht een knaller van bij ons! 

Ingrediënten

  • 800 g frietaardappelen
  • zout
  • 1 teentje look
  • 2 stuk pladijs
  • 1 klont boter
  • boter
  • peper
  • 1 bussel krulpeterselie
  • enkele takjes kervel
  • enkele takjes dragon
  • 6 ei
  • 2 eetlepel zilveruitje
  • 2 eetlepel augurk
  • 2 eetlepel kappertjes
  • 1 scheutje melk
  • 1 koffielepel mosterd
  • 1 citroen
  • enkele takjes waterkers

Benodigdheden

Download de app

Jouw digitale kookhulp met dagelijkse recepten, tips, kookvideo’s, een weekmenu en boodschappenlijst.

Partners

Bereiding

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180°C.

Schil de aardappelen, snijd ze in stukken en breng ze aan de kook in een ruime pot gezouten water.

Schil een teentje look en laat het meekoken met de aardappelen.

tip Werk je met verse pladijs?

Verwijder de kop van de vis. Knip de vinnen van de vis. Snijd de vis overlangs in twee stukken. Dep de vis droog met een vel keukenpapier. Leg de stukken vis aan de kant.

Laat een flinke klont boter smelten in een pan.

Breng de vis op smaak met peper en zout.

tip Liefhebbers kunnen de vis door de bloem halen alvorens te bakken.

Bak de vis goudbruin aan beide kanten in de bruisende boter.

Hak de peterselie, kervel en dragon fijn en leg in een kom.

Laat de vis nog even verder garen in de oven.

Kook de eieren in 9 minuten hard in het kokende water met de aardappelen. Giet daarna de aardappelen en eieren af. Schrik de eieren meteen in kom met koud water.

Snijd de zilveruitjes, augurken en kappertjes fijn en voeg toe aan de de kom met fijngehakte groene kruiden.

Giet een scheutje melk bij de gare aardappelen. Doe er 100 g boter bij en plet het geheel tot een puree. Breek er een ei in los om het extra smeuïg te maken.

Pel de eieren en prak ze fijn in een kom. Voeg toe aan de puree. Doe er ook de garnituur van groene kruiden bij. Meng het geheel onder elkaar tot een tartaarpuree.

Breng op smaak met zout en een lepel mosterd.

Serveer de gebakken vis met de tartaarpuree, een kwartje citroen en enkele takjes waterkers.

Pladijs met tartaarpuree