Pladijs met citroentarwe en wittewijnsaus met witbier

Krokant gebakken pladijs met een smeuïge risotto van tarwe en een lichte currysaus. Het perfecte gerecht voor wie het graag eens anders doet. De rijst vervangt Jeroen deze keer door tarwe en de saus maakt hij op basis van witbier in plaats van witte wijn. Proef de zee en het veld in je bord.

Ingrediënten

  • 3 ajuin
  • 2 selderstengel
  • 0 boter
  • 0 enkele blaadjes laurier
  • 0 enkele takjes tijm
  • 1 dl Noilly Prat
  • 1 flesje witbier
  • 10 dl visfumet
  • 0 zout
  • 0 peper
  • 1 theelepel korianderzaad
  • 1 teentje look
  • 400 g tarwekorrels
  • 1 broccoli
  • 0 een snuifje currypoeder
  • 0 kurkuma
  • 1 dl room
  • 4 pladijsfilet
  • 0.25 citroen

Benodigdheden

Partners

Bereiding

Bereiding

Pel de ui en snijd in grove stukken.

Spoel de selder grondig en snijd ook in stukken.

Stoof beiden aan in een pan met een klontje boter.

Hak de tijm fijn en stoof mee aan. Voeg er ook de laurier aan toe.

Bevochtig de groenten met de Noilly Prat, het witbier en de visfumet.

Kruid de saus met een snuif zout en een draai van de pepermolen.

Stamp de korianderzaadjes fijn in de vijzel en voeg ook toe aan de saus.

Laat de saus inkoken tot minstens de helft van het vocht verdwenen is.

Zet een pot met gezouten water op het vuur en breng aan de kook.

Zet een hoge pan op het vuur en smelt een klontje boter.

Pel de ui en snipper fijn. Pel en kneus de knoflook. Stoof beiden aan in de pan. Voeg ook de tarwe toe.

Bevochtig met de rest van de visfumet.

Snijd de broccoli in roosjes en kook in gezouten water.

Voeg het currypoeder en de kurkuma toe aan de saus.

Giet de room bij de saus en laten rustig verder pruttelen.

Zet een pan op het vuur en smelt een klontje boter.

Vouw de vis in een pakketje, kruid met zout en peper en bak in de pan.

Voeg een klontje boter toe bij de tarwe, kruid met zout en peper en roer om.

Giet de broccoli af en voeg toe bij de tarwe.

Zeef de saus en voeg wat citroensap toe. Mix de saus kort op.

Serveren maar!

Pladijs met citroentarwe en wittewijnsaus met witbier