Overslaan en naar de inhoud gaan

Ingrediënten

Benodigdheden

een keukenweegschaal een keukenmachine met hulpstuk voor deeg

Bereiding

Pizzadeeg

Doe de roggebloem, de patisseriebloem, de gist en het water in de mengkom van de keukenrobot. Laat de machine alle ingrediënten mengen tot een egaal deeg (15 minuten op een lage snelheid).

Voeg de melk en de olijfolie toe als je ongeveer halfweg bent met het mengen. Strooi ten slotte het zout in het deeg en laat alles nog zo’n 10 minuten kneden in de machine. Vervang dan eventueel het menghulpstuk door een deeghaak.

Wrijf een grote kom in met wat olijfolie. Kneed het deeg tot een dikke bol en leg het in de vette kom. Drapeer er een vochtige keukendoek over en laat de bol 2 uur rijzen op kamertemperatuur. Let erop dat het deeg niet in de tocht staat.

Rol uit tot een pizzabodem.

4 personen

30 minuten + 120 minuten laten rijzen

Benodigdheden:

een keukenweegschaal een keukenmachine met hulpstuk voor deeg

Ingrediënten

Pizzadeeg

Hoe sneller je vers pizzadeeg aan het rijzen gaat, hoe meer tijd jij hebt om na te denken over mogelijke toppings …

Bereiding

Pizzadeeg

Doe de roggebloem, de patisseriebloem, de gist en het water in de mengkom van de keukenrobot. Laat de machine alle ingrediënten mengen tot een egaal deeg (15 minuten op een lage snelheid).

Voeg de melk en de olijfolie toe als je ongeveer halfweg bent met het mengen. Strooi ten slotte het zout in het deeg en laat alles nog zo’n 10 minuten kneden in de machine. Vervang dan eventueel het menghulpstuk door een deeghaak.

Wrijf een grote kom in met wat olijfolie. Kneed het deeg tot een dikke bol en leg het in de vette kom. Drapeer er een vochtige keukendoek over en laat de bol 2 uur rijzen op kamertemperatuur. Let erop dat het deeg niet in de tocht staat.

Rol uit tot een pizzabodem.

Dagelijkse Kost een.be