Pizzabaguette met paprika en chorizo

Ciabattabrood, een stevige tomatensaus, enkele plakjes chorizo en wat kaas – meer heb je niet nodig om een snelle pizzabaguette te maken. Het is een ideale lunch of tussendoortje, ook voor kinderen. Je kunt de baguettes natuurlijk ook in kleine porties verdelen en als hapje serveren.

Ingrediënten

  • 2 ciabatta brood
  • 200 g chorizo
  • 150 g Parmezaanse kaas
  • 2 rode paprika
  • 1 rode ui
  • 2 teentje knoflook
  • 220 g zongedroogde tomaten
  • 2 koffielepel tomatenpuree
  • 1 eetlepel oregano
  • 1 eetlepel salie
  • 1 koffielepel cayennepeper
  • zout
  • peper
  • 1 bussel waterkers
  • 70 g appelkappers
  • 2 eetlepel olijf
  • Parmezaanse kaas
  • azijn
  • olijfolie

Benodigdheden

  • een hakmolen met S-vormig mes

Partners

Bereiding

De pizzabaguette

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

Pel de ui en snijd hem in stukken. Kneus en pel de knoflook. Snijd hem in stukken. De saus wordt gemixt, dus je hoeft ui en look niet fijn te snipperen.

kookvraag
Hoe kan je het best uien snijden?

Schil de paprika’s met een dunschiller. Verwijder de zaden en zaadlijsten en snijd ze in stukken.

Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan en fruit de ui. Doe er knoflook, paprika en zongedroogde tomaten (zonder de olie) bij en laat een paar minuten stoven.

Kruid met oregano, salie, cayennepeper (of gewone peper als het wat minder pikant moet zijn) en een snuifje zout. Laat enkele minuten stoven tot de groenten gaar zijn.

tip
Je kunt ook verse oregano en salie gebruiken. Neem ongeveer een halve bussel.

Doe de tomatenpuree bij de groenten en laat hem even mee bakken zodat de scherpe smaak verdwijnt.

Doe alles in de hakmolen en mix tot een gladde saus.

Snijd de broden open en besprenkel de binnenkant met olijfolie. Leg ze op een bakplaat.

Zet het brood 5 minuten in de oven, maar laat het niet krokant worden.

Haal het brood uit de oven en zet de ovengrill aan.

Bestrijk het brood met de saus. Leg er de plakjes chorizo op en werk af met geraspte Parmezaan.

Zet de pizza baguette 5 minuten onder de ovengrill tot de kaas gesmolten is.

Afwerken en serveren

Spoel de waterkers en laat hem uitlekken. Breng op smaak met een likje olijfolie, een klein scheutje azijn, een snuifje zout en een beetje versgemalen peper.
Leg de waterkers op de pizzabaguettes. Werk ze af met appelkappers, olijven en wat extra geraspte Parmezaan.
Pizzabaguette met paprika en chorizo