Overslaan en naar de inhoud gaan

Ingrediënten

Benodigdheden

een hakmolen met S-vormig mes

Bereiding

De pizzabaguette

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

Pel de ui en snijd hem in stukken. Kneus en pel de knoflook. Snijd hem in stukken. De saus wordt gemixt, dus je hoeft ui en look niet fijn te snipperen.

Kooktechniek

Uien snijden

Begin met je ui te schillen.

Dat doe je door de boven- en onderkant van de ui af te snijden. Daarna maak je een kleine inkeping van boven tot beneden. Zo kan je de buitenste blaren er vlot af trekken.

Snij de geschilde ui in tweeën. Dat doe je om meer houvast te krijgen. 

Om je uien grof te snijden, neem je een demi chefmes (of koksmes). Daarmee snij je halve ringen.

Laat je mes goed bewegen en hou het punt van je mes altijd op de plank. Wanneer je vast komt te zitten, draai je de ui om en begin je opnieuw.

Voor een versnipperde ui heb je twee messen nodig.

Met een aardappelmesje maak je voorzichtig inkepingen in de lengte van de ui, zonder hem tot achteraan door te snijden.

De achterkant van de ui houdt immers alles samen.

Daarna maak je in de hoogte drie nieuwe insnijdingen loodrecht op de vorige, opnieuw zonder de achterkant door te snijden.

Wanneer dat gebeurd is, snij je met een demi chefmes de ui in snippers. Het stukje dat je overhoudt, kan je gebruiken in een bouillon.

Bekijk de video

Schil de paprika’s met een dunschiller. Verwijder de zaden en zaadlijsten en snijd ze in stukken.

Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan en fruit de ui. Doe er knoflook, paprika en zongedroogde tomaten (zonder de olie) bij en laat een paar minuten stoven.

Kruid met oregano, salie, cayennepeper (of gewone peper als het wat minder pikant moet zijn) en een snuifje zout. Laat enkele minuten stoven tot de groenten gaar zijn.

TIP

Je kunt ook verse oregano en salie gebruiken. Neem ongeveer een halve bussel.

Doe de tomatenpuree bij de groenten en laat hem even mee bakken zodat de scherpe smaak verdwijnt.

Doe alles in de hakmolen en mix tot een gladde saus.

Snijd de broden open en besprenkel de binnenkant met olijfolie. Leg ze op een bakplaat.

Zet het brood 5 minuten in de oven, maar laat het niet krokant worden.

Haal het brood uit de oven en zet de ovengrill aan.

Bestrijk het brood met de saus. Leg er de plakjes chorizo op en werk af met geraspte Parmezaan.

Zet de pizza baguette 5 minuten onder de ovengrill tot de kaas gesmolten is.

Afwerken en serveren

Spoel de waterkers en laat hem uitlekken. Breng op smaak met een likje olijfolie, een klein scheutje azijn, een snuifje zout en een beetje versgemalen peper.

Leg de waterkers op de pizzabaguettes. Werk ze af met appelkappers, olijven en wat extra geraspte Parmezaan.

4 personen

50 minuten

Benodigdheden:

een hakmolen met S-vormig mes

Ingrediënten

Pizzabaguette met paprika en chorizo

Ciabattabrood, een stevige tomatensaus, enkele plakjes chorizo en wat kaas – meer heb je niet nodig om een snelle pizzabaguette te maken. Het is een ideale lunch of tussendoortje, ook voor kinderen. Je kunt de baguettes natuurlijk ook in kleine porties verdelen en als hapje serveren.

Bereiding

De pizzabaguette

Verwarm de oven voor tot 180 °C.

Pel de ui en snijd hem in stukken. Kneus en pel de knoflook. Snijd hem in stukken. De saus wordt gemixt, dus je hoeft ui en look niet fijn te snipperen.

Kooktechniek

Uien snijden

Begin met je ui te schillen.

Dat doe je door de boven- en onderkant van de ui af te snijden. Daarna maak je een kleine inkeping van boven tot beneden. Zo kan je de buitenste blaren er vlot af trekken.

Snij de geschilde ui in tweeën. Dat doe je om meer houvast te krijgen. 

Om je uien grof te snijden, neem je een demi chefmes (of koksmes). Daarmee snij je halve ringen.

Laat je mes goed bewegen en hou het punt van je mes altijd op de plank. Wanneer je vast komt te zitten, draai je de ui om en begin je opnieuw.

Voor een versnipperde ui heb je twee messen nodig.

Met een aardappelmesje maak je voorzichtig inkepingen in de lengte van de ui, zonder hem tot achteraan door te snijden.

De achterkant van de ui houdt immers alles samen.

Daarna maak je in de hoogte drie nieuwe insnijdingen loodrecht op de vorige, opnieuw zonder de achterkant door te snijden.

Wanneer dat gebeurd is, snij je met een demi chefmes de ui in snippers. Het stukje dat je overhoudt, kan je gebruiken in een bouillon.

Bekijk de video

Schil de paprika’s met een dunschiller. Verwijder de zaden en zaadlijsten en snijd ze in stukken.

Verhit een flinke scheut olijfolie in een pan en fruit de ui. Doe er knoflook, paprika en zongedroogde tomaten (zonder de olie) bij en laat een paar minuten stoven.

Kruid met oregano, salie, cayennepeper (of gewone peper als het wat minder pikant moet zijn) en een snuifje zout. Laat enkele minuten stoven tot de groenten gaar zijn.

TIP

Je kunt ook verse oregano en salie gebruiken. Neem ongeveer een halve bussel.

Doe de tomatenpuree bij de groenten en laat hem even mee bakken zodat de scherpe smaak verdwijnt.

Doe alles in de hakmolen en mix tot een gladde saus.

Snijd de broden open en besprenkel de binnenkant met olijfolie. Leg ze op een bakplaat.

Zet het brood 5 minuten in de oven, maar laat het niet krokant worden.

Haal het brood uit de oven en zet de ovengrill aan.

Bestrijk het brood met de saus. Leg er de plakjes chorizo op en werk af met geraspte Parmezaan.

Zet de pizza baguette 5 minuten onder de ovengrill tot de kaas gesmolten is.

Afwerken en serveren

Spoel de waterkers en laat hem uitlekken. Breng op smaak met een likje olijfolie, een klein scheutje azijn, een snuifje zout en een beetje versgemalen peper.

Leg de waterkers op de pizzabaguettes. Werk ze af met appelkappers, olijven en wat extra geraspte Parmezaan.

Dagelijkse Kost een.be